Het ontzuren van uw lichaam

Voor veel mensen is niet bekend dat allerlei gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit het verzuren van het lichaam. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Uw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren, looizuren en oxaalzuren.

Door ons huidige voedingspatroon met veel dierlijke eiwitten, suikers, vetten, alcohol, koffie en frisdranken, en door onze onregelmatige en vaak stressvolle levensstijl, produceert het lichaam veel zure afvalstoffen. Omdat het lichaam deze niet allemaal kan uitscheiden of neutraliseren, worden de zuren in de verschillende delen van het lichaam opgeslagen. Vooral na het 40ste levensjaar en na de menopauze nemen de zure afzettingen in de gewrichten, het bindweefsel, de spieren en de bloedvaten in een snel tempo toe; het lichaam verzuurt, met als gevolg klachten als bijv. spierpijnen, gewrichtspijnen, moeheid, huidklachten, schimmelinfecties en ontstekingen.

Wanneer u last heeft van verzuring dan moet u het lichaam gaan ontzuren. Opgebouwde zuurresten worden dan uit het lichaam verwijderd. Ontzuren kan door het drinken van basisch water, speciale ontzurende kruidenthee, ontzurende baden en supplementen met veel basische voedingstoffen. Een ontzuurd lichaam is veel minder vatbaar voor gezondheidsklachten en zorgt voor mobiliteit, vitaliteit en dagelijkse energie.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • Gerda Ligtvoet
  Gerda Ligtvoet (12 Januari 2014 om 10:49)

  Hallo

  Ik gebruik nogal watpillen, zoals prednisolon, methrotexaat, lorazepam,pantoprozol, carbamazepine, foliumzuur, risedoraat (tegen botontkalking0 en kalicepos(soor kalktabletten
  mag ik dan deze produkten van jullie wel gebruiken.
  Ik heb spierreuma, tenminste dat is geconstateerd, maar ik heb vooral pijn in nek en schouders
  Ik zou heel graag van al die medicijnen af willen, omdat ze naar mijn mening de oorzaak niet wegnemen..

  kunt U mij helpen?
  m.vr.gr.

  o ja ik gebruik ook nog euthyrox voor de schildklier

  Reageren
 • Theo

  Medicijnen zijn geen lichaam eigen stoffen en worden in principe door het lichaam gezien als ongewenste indringers. Lees de bijwerkingen maar van de medicijnen. Het zijn symptoom onderdrukkers en lossen de oorzaak inderdaad niet op.
  Met je medicijn gebruik mag je nooit acute stoppen (afbouwen) je dient altijd je arts te raadplegen. Belangrijk is dat je baas over je eigen lichaam bent. Artsen weten weinig over lichaam eigen voeding stoffen, je kunt nog overwegen om naar een Orthomoleculaire arts te gaan, deze werkt wel met lichaam eigen voedingstoffen.
  Met de komst van internet kun je veel informatie vinden.
  Succes!

  Reageren
 • Sari

  Hoi Gerda,

  Ik lees het bovenstaande en dacht dat misschien een fijne tuina behandeling om je lichaam te helpen om afvalstoffen af te voeren en je energie weer op te voeren je mssn wel goed kan doen.
  Mocht je meer willen weten over tuina massage dan hoor ik het graag.

  Met een ontspannen groet, Sari van der Spaan

  Reageren
 • Babette

  Beste blogger,
  Ik heb sinds zo'n 2 maanden last van RSI. Ik zit voor mijn werk zo'n 8-9 uur aan de computer en dat kan gewoon niet anders. Thuis gebruik ik al amper meer een computer en whatsappen doe ik amper meer. Ik krijg vooral na de middag als ik dus al ff bezig ben last van mijn polsen/handen en dat blijft tot de volgende ochtend. Nu heb ik een tante die nogal (zeg maar gerust veel te) veel van de alternatieve geneeskunde is en zij vertelde me dat ontzuring me zou helpen. Graag hoor ik van u of dit daadwerkelijk RSI zou verhelpen, want ik heb niets over RSI en ontzuren in combinatie kunnen vinden.
  Bedankt voor uw tijd.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Babette,

   Ontzuren is zeker goed bij RSI. Het helpt de afvalstoffen te verwijderen uit de spieren en de gewrichten. Hierdoor gaat alles wat soepeler bewegen. Dit kan ook nog heel goed in combinatie met de duivelsklauw van lamberts. Dit product is meer voor de pijn en ook voor de soepelheid.

   Mocht u verder nog vragen hebben dan staan we altijd voor u klaar. U kunt ons ook direct bellen: 0162-453223.

   Met vriendelijke groet,

   Broeders Gezondheidswinkel

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel