Haar, huid en nagels

Schoonheid van binnenuit

Schoonheid komt van binnenuit. Dit gezegde kent u vast wel. Dit gezegde verwijst meestal naar het innerlijk van een persoon. Maar dit gezegde is niet alleen van toepassing op het innerlijk maar ook op het uiterlijk van een persoon. Er kan veel invloed worden uitgeoefend op de conditie van haar, huid en nagels doormiddel van voldoende inname van bepaalde voedingsstoffen.

Anti-oxidanten

Bij oxidatieprocessen in het lichaam kunnen schadelijke vrije radicalen ontstaan. Dit is een belangrijke oorzaak voor beschadigingen aan haar, huid en nagels. Rimpelvorming is een gevolg van schade door vrije radicalen aan huid en bindweefsels. U kunt veel schade voorkomen door het innemen van voldoende anti-oxidanten zoals vitamine C en organisch gebonden zink.

Keratine

Tot de hardere en buigzame delen van het lichaam behoren haar, huid en nagels. De weefsels van deze 3 delen hebben een vergelijkbare opbouw en bestaan voor een belangrijk deel uit keratine. Keratine is opgebouwd uit eiwitmoleculen, die verbonden zijn met zwavel, en ookwel de zwavelbruggen worden genoemd. Wanneer het keratinegehalte in het lichaam te laag is of wanneer de zwavelbruggen zijn beschadigd kunnen er problemen ontstaan met huid, haar of nagels. Om keratine op te bouwen zijn vitamine C, een aantal B-vitaminen (biotine en pantotheenzuur), kiezelzuur, organisch gebonden zink, selenium en vrije vorm zwavelhoudende aminozuren zoals merhionine en cysteïne nodig.

Zwavel

Knoflook, uien en prei zijn goede voedingsbronnen van zwavel.
Door middel van een voedingssupplement kan ook extra zwavel worden ingenomen.

Hierbij is het wel van belang dat het voedingssupplement een zwavel bevat die goed kan worden opgenomen door het lichaam. Het is ook van belang dat het voedingssupplement naast zwavel ook andere belangrijke bouwstenen voor keratine bevat.

Heeft u zelf nog aanvullingen of andere tips die u graag met ons en andere wilt delen? Laat dan onderstaand uw reactie achter!

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel