Cranberry bij blaasontsteking.

Blog ‘Het effect van cranberries bij blaasontsteking’

De cranberry kennen we vooral op culinair gebied, waarbij deze volop wordt gebruikt in bijvoorbeeld sauzen, jams en marmelades. Steeds vaker staat de cranberry echter om een andere reden in de belangstelling. Het blijkt namelijk ook therapeutische mogelijkheden te bezitten voor bijvoorbeeld het behandelen van urineweginfecties. In dit blog leest u er meer over.

Wat is een blaasontsteking?

Een blaasontsteking is een ontsteking van het slijmvlies van de blaas waarbij bacteriën vanuit de urinebaas de blaas infecteren. Het is een veelvoorkomende infectie, vooral bij vrouwen. Normaal spoelt urine bacteriën gemakkelijk uit de blaas. In sommige gevallen, als u bijvoorbeeld weinig drinkt of als u een verminderde weerstand heeft, kan een infectie ontstaan.

Een blaasontsteking is vaak te herkennen aan de volgende symptomen:
• Meer aandrang om te plassen
• Plassen is pijnlijk of branderig
• Pijn in de onderrug
• Troebele of sterk ruikende urine

Cranberry tegen blaasontsteking

Cranberries zijn niet alleen lekker wanneer u ze verwerkt in jam, maar ook erg nuttig voor het voorkomen en behandelen van een blaasontsteking. De cranberry bevat namelijk van nature een aantal organische zuren. En een hogere zuurgraad is nu net waar bacteriën niet dol op zijn. Daarnaast bevat cranberry een natuurlijk suiker (D-Mannose) waaraan bacteriën zich hechten.

Cranberries zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en toepassingen. Er zijn cranberry pillen, tabletten, capsules, poeders, dranken en natuurlijk ook gewoon de bes. Het voordeel van cranberry tabletten is dat deze een hogere concentratie bevatten. 1 tablet per dag is hierdoor vaak al voldoende. Limonades met cranberry zijn ook populair, maar deze zijn door het hoge suikergehalte juist weer minder goed geschikt tegen blaasontstekingen.

Cranberry pillen en tabletten zijn een uitstekende natuurlijke oplossing tegen blaasontstekingen. De bacteriën worden niet gedood, maar afgevoerd via de urine. Wanneer blaasontstekingsklachten aanhouden is een bezoek aan de huisarts voor een antibioticakuur aan te raden.

Tips voor het voorkomen van een blaasontsteking

Naast cranberry pillen of tabletten bij blaasontsteking zijn er ook nog andere dingen die u kunt doen om een blaasontsteking te voorkomen. We zetten er een aantal op een rijtje:

• Het is belangrijk om veel te drinken, om de bacteriën uit de blaas te spoelen
D-Mannose capsules helpen bij het voorkomen van een blaasontsteking. Hiermee ondersteunt u op een natuurlijke manier de weerstand in de blaas en urinewegen. D-Mannose zit van nature in fruit zoals appels, cranberries en bosbessen
• Vitamine C helpt om het immuunsysteem te versterken en de zuurgraad in de blaas te verhogen
• Plas goed uit. Zo blijft er geen urine achter waarin bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen

Advies of vragen over blaasontsteking?

Heeft u zelf nog handige tips voor het voorkomen of behandelen van een blaasontsteking? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder. Of neem contact met ons op als u meer wilt weten over blaasontsteking en de effecten van cranberries.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel