Je ontspannen vakantiegevoel vasthouden? Het kan echt!

In veel gevallen zijn we dat lekkere, ontspannen en prettige vakantiegevoel alweer kwijt zodra de ‘normale’ gang van zaken weer begint. Zonde! Daarom geven wij je een paar tips die je helpen het gevoel vast te houden of weer terug te halen op het moment dat je het kunt gebruiken.

1. Waarom zijn we dat gevoel eigenlijk zo snel kwijt?

Het vakantiegevoel wordt met name veroorzaakt doordat we buiten onze dagelijkse routine gaan. We voelen minder druk van ons werk of gezinsleven, worden minder geleid door dezelfde gang van zaken als buiten de vakantie en we doen dingen die we normaal niet doen.

Doordat de situatie anders is, we de druk eraf halen en onszelf in andere situaties plaatsen, koppelen we dit lekkere gevoel aan ‘de andere (vakantie)situatie’. Dat betekent vrijwel automatisch ook dat we ons dagelijkse leven (de sleur?) koppelen aan iets dat juist niet het vakantiegevoel veroorzaakt.

2. Vasthouden met kleine momenten

Het echte vakantiegevoel houd je niet zomaar vast, simpelweg omdat we nu eenmaal het gevoel koppelen aan een situatie waarin we ons normaal gesproken niet bevinden. Toch zijn de momenten niet zo moeilijk te vinden en zijn juist herinneringen of kleine ‘herbeleefmomenten’ een goede manier om je lichaam en geest te ontspannen, OOK in een weekend waarbij je op maandag de gewone week weer begint.

  • Geniet samen van dat lekkere drankje dat je hebt meegenomen van je vakantieadres
  • Kijk vakantiefoto’s terug of haal herinneringen op
  • Weet je dat liedje nog, die avond  op het terras..
  • Ga op een mooie dag of avond naar buiten, of onderneem iets dat je normaal gesproken alleen in een vakantie doet

3. Ontspannen doe je zelf

Een moment kun je (en moet je) ook zelf maken! Het vakantiegevoel dat je ervaart wordt met name gevoed door een gevoel van ontspannen, kunnen (en mogen) loslaten en het weg zijn uit de stress en sleur van de normale dagen.

Bewust een dag samen vrij nemen, midden in de week, of het plannen van een tripje die je normaal waarschijnlijk in de vakantie zou doen, brengt je als partners of gezin samen. Zo neem je samen een stukje mini vakantie, hoe onbenullig dat ook lijkt. Maar op dat moment ligt je concentratie en fysieke en mentale bewustzijn even niet bij je werk of je dagelijkse verplichtingen!

Lekker ontspannen? Ook daar helpt Broeders je graag bij!

Staat er iets spannends voor de deur?

Bij stress-situaties en spannende momenten wil je graag goed blijven presteren. Nervovit Forte helpt je hierbij. Deze plantaardige, natuurlijke ‘rustgever’ heeft een rustgevende, ontspannende werking en stimuleert je concentratievermogen en de reactiesnelheid. Daarbij ondersteunt het je natuurlijke, gezonde nachtrust.

Dus bij bijvoorbeeld examens, presentaties, drukke werkzaamheden en familieomstandigheden helpen we je graag ontspannen en gerust te blijven!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel