Overtollig watergewicht is eenvoudig te lozen

Watergewicht is gemakkelijk te lozen. Bekijk hier de vier stappen van Broeders Gezondheidswinkel.

Stap 1: Drink veel water

Drink water in plaats van koolzuur- en suikerhoudende dranken. Hierdoor zal je lichaam beter gehydrateerd blijven, wat uitdroging voorkomt. Vind je ‘gewoon' water te saai, dan kun je met schijfjes citroen, limoen, grapefruit of sinaasappel smaak toevoegen.

Stap 2: Cardiovasculaire oefeningen

Simpelweg gezegd is dit joggen, fietsen, aerobics of een andere vorm van cardio. Dit zorgt voor een verhoging van de hartslag en zetten de zweetklieren in werking. Dit vergroot de dorst en houdt de vochtbalans in je lichaam onder controle, wat essentieel is bij het voorkomen van vochtretentie.

Stap 3: Kun je het zout even (niet) aangeven?

Zout is een belangrijke oorzaak van overtollig watergewicht. Gebruik daarom zo weinig mogelijk zout in je eten en kies zoutvrije smaakmakers zoals limoensap, basilicum, tijm en andere verse kruiden. Wees ook alert op natrium in bewerkt voedsel, zoals pizza, soepen, sauzen of kant- en klaarmaaltijden. Bewerkt voedsel bevat over het algemeen erg veel zout omdat het hierdoor meer smaak krijgt en langer houdbaar blijft.

Stap 4: Eet vers voedsel

Zorg ervoor dat je dagelijks verse voeding tot je neemt. Eet verse groeten, fruit en volle granen. Magere eiwitten en complexe koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam beter functioneert en helpen je totale zoutconsumptie verminderen. Magere eiwitten zitten onder andere in kip en kalkoen. Complexe of ‘langzame' koolhydraten zitten in bruine rijst, pasta en volkoren pasta, aardappelen, volkoren brood en havermout.

Hulp nodig bij lozen van watergewicht?

Heb jij geen last van overtollig watergewicht maar zou je toch graag wat kilo's kwijt willen raken? Download dan eens onze gratis gids: Afvallen doe je zo! Deze gids bevat allerlei tips en methodes die jou helpen bij het afvallen.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel