Al die voedingssupplementen, wat heb ik er aan?

Wat is een voedingssupplement?

Een voedingssupplement is een geconcentreerde bron van bepaalde vitamines of mineralen. Ook andere stoffen zoals vezels of antioxidanten worden in supplementvorm aangeboden. De meest toegevoegde vitamines en mineralen zijn de B-vitamines , vitamine C, vitamine E, calcium en ijzer.

Voedingsstoffen in een supplement hebben vaak een andere vorm dan hoe je ze in de natuur aantreft. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de stoffen makkelijker en sneller opneemt. Supplementen zijn er in poedervorm, capsules, tabletten en tegenwoordig zelfs in kauwgumvorm.

Gevarieerd eten is het belangrijkste

Gevarieerd en gezond eten is voor veel mensen al voldoende om de juiste hoeveelheden van voedingsstoffen binnen te krijgen. Deze voedingsstoffen krijg je door veel volkoren producten te eten, gezonde vetten, groente, fruit en zuivelproducten. Echter kan het voor sommige mensen ook erg goed zijn om een vitamine D voor een goede botopbouw en stevige tanden.

Ouderen

Zij hebben ook extra vitamine D nodig om de botafbraak minimaal te houden.

Als je bepaalde producten niet eet zoals vlees, zuivel of vis, als je vegetarisch eet of je gebruikt veel medicijnen, dan kan het ook aan te raden zijn om een supplement te nemen.

Wanneer moet je er mee oppassen?

De meeste voedingssupplementen zijn veilig. Je kunt ze zonder risico’s voor je gezondheid innemen en de hoeveelheden zijn meestal niet zo hoog dat je een schadelijke dosis binnen krijgt. En wat je lichaam niet nodig heeft, plas je gewoon weer uit. Maar toch is het verstandig om goed op te letten met de hoeveelheden. Sommige ingrediënten zijn namelijk niet zo onschuldig. Als je daar teveel van binnen krijgt, kun je allerlei gezondheidsklachten krijgen.

Voedingssupplementen van Broeders

In de webshop van Broeders kun je 24 uur per dag terecht voor voedingssupplementen, variërend van multivitamines t/m calciumsupplementen.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • Tika

  Sommige supplementen kunnen wel kwaad als je er teveel van inneemt. Vitamine C is vrij onschuldig want dat neemt je lichaam niet op.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Tika,

   Een teveel aan vitaminen en mineralen kan zeker ook vervelende klachten geven maar bij gebruik van de biologisch actieve vormen van vitaminen en mineralen kun je zomaar niet over doseren. Probleem is dat veel mensen de simpele vitaminen en mineralen kopen en deze kunnen inderdaad stapelen. Op het moment dat je de juiste verbindingen gebruikt dus de basische mineralen en de biologisch actieve vitaminen kun je deze niet over doseren in de hoeveelheden die te koop worden aangeboden.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel