Aankomen en stoppen met roken; hoe zit dat precies?

Twijfel je om te stoppen met roken omdat je bang bent om veel gewicht aan te komen? Laat je dan niets op de mouw spelden. De voordelen van stoppen met roken wegen namelijk ruimschoots op tegen het nadeel van een beperkte gewichtstoename. Door rekening te houden met een aantal eenvoudige zaken kom je al een heel eind vooruit. Broeders Gezondheidswinkel biedt hulpmiddelen om te stoppen met roken. 

Wat doet een sigaret?

Roken verhoogt het energieverbruik en remt de eetlust. Wie stopt met roken, krijgt meer smaak van zijn eten, eet daardoor mogelijk ook wat meer en komt zo misschien wat in gewicht bij. Zolang je ervoor zorgt dat dit niet ontspoort en je daarbij gaat voor een gezonde levensstijl is er meestal niets aan de hand. Het wordt moeilijker als het gemis van een sigaret leidt tot extra snoepen en "snacken".

Houd je kilo’'s in bedwang met de volgende tips:

  1. Beperk het aantal tussendoortjes tot 2 à 3 per dag. Neem als gezond tussendoortje ter vervanging van een sigaret bijvoorbeeld een stuk fruit of wat magere yoghurt.
  2. Drink minstens anderhalve liter water per dag. Zo onderdruk je de plotse zin in snoep of in een sigaret. Bovendien zou voldoende water drinken ook goed zijn om de nicotine uit het lichaam te verwijderen.
  3. Zoek een alternatief voor koffie. Tijdens de stopperiode versterkt koffie de associatie met de sigaret.
  4. Beperk of vermijd alcohol. Alcoholische dranken brengen niet alleen veel calorieën aan, ze brengen je ook veel sneller in verleiding om een sigaret op te steken.
  5. Neem voldoende beweging, ten minste dertig minuten per dag. Intensieve sportbeoefening is niet per se nodig. Activiteiten zoals traplopen, tuinieren, stofzuigen, wandelen en fietsen zijn zeker voor beginnelingen ook al goed.
  6. Zorg dat je altijd iets om handen hebt zoals een kruiswoordpuzzel of een huishoudelijk klusje. Op die manier voorkom je dat je naar snoep grijpt bij gebrek aan een sigaret.
  7. Kies voor eten dat weinig calorieën levert in verhouding tot volume en gewicht. Kies met andere woorden voor een voeding die rijk is aan groenten, fruit, volkorenbrood en volkoren graanproducten. Beperk vet- en suikerrijke producten.

Hulp bij stoppen met roken

Probeer jij ook te stoppen met roken maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan eens onze anti-rook producten in de webshop. Van nicotinepleisters tot anti rook olie.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel