Insectenbeten voorkomen; zo werkt het!

Onze tips tegen insectenbeten

 1. Gebruik geen geparfumeerde cosmetica, dit trekt insecten aan.
 2. Sla nooit naar insecten om ze te verjagen; daardoor zullen ze zich juist gaan verdedigen.
 3. Draag goed sluitende kleding. Hierdoor kunnen insecten niet in mouwen of broekspijpen kruipen.
 4. Insecten worden door licht aangetrokken. Ga daarom niet bij een lichtbron zitten.
 5. Hang een klamboe om je bed.
 6. Houd insecten op afstand door het dragen van witte kleding, door rook (van een citronellakaars of wierook) of door het insmeren van de huid (en eventueel het besprenkelen van beddengoed) met een insectenwerend middel dat DEET bevat. Deze middelen zijn ook erg doeltreffend bij het op afstand houden van teken.
 7. Blijf als u het bos in gaat zoveel mogelijk op de paden. Teken verschuilen zich in struiken en hoog gras. Controleer bij thuiskomst altijd uw lichaam en kleren op teken.

Wat als je toch bent gebeten door een insect?

 1. •Het belangrijkste wanneer je door een insect wordt gebeten, is de wond schoonmaken. Als er vuil van het insect in de wond is achtergelaten, verwijder dat dan zorgvuldig een pincet of met uw nagels. Maak daarna de beet schoon met water en zeep of alcoholdoekjes.•
 2. Door een koud kompres op de beet te leggen kan de zwelling verminderd worden. Bijvoorbeeld ijs in een doek. Het kan meer dan een week duren voor de zwelling van een beet verdwijnt en de jeuk kan enkele dagen aanhouden. Je kan deze jeuk verlichten met speciale crèmes voor beten en steken.
 3. •Hooikoortstabletten kunnen ook helpen, vooral als er meerdere beten zijn.
 4. Probeer niet te krabben, want dat verergert de jeuk en kan leiden tot het geïnfecteerd raken van de beet door bacteriën.

Raadpleeg een arts als:

 1. Je niet kunt bewegen of slapen door de pijn van de zwelling.
 2. •De zwelling verergert na meer dan een dag.
 3. •De beet geïnfecteerd lijkt te zijn.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contactmet ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel