Lente vitamines, heeft u ze al?

Het is heel natuurlijk om bij het aanbreken van de lente minder energie te hebben. In de afgelopen winter is de energievoorraad van het lichaam helemaal leeg. In de aanloop naar de lente heeft het lichaam dus een flinke oppepper nodig. 

Het Britse Mental Health Foundation heeft met het onderzoek “Feeding Minds The impact of food on mental health”de invloed van voeding op de geestelijke gezondheid onderzocht.  Er werd opgemerkt dat, wanneer mensen zich somber, lusteloos en vermoeid voelen, zij baat hebben bij het eten van voedingsmiddelen met veel vitamine B1, vitamine B3 , vitamine B6 , vitamine B11 en voeding die mineralen, magnesium en zink bevatten.

Voorjaarsgroente

Elk seizoen is een gezonde en gebalanceerde voeding belangrijk. Door het eten van de seizoensgroente is het mogelijk om de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen. Het is dus niet verwonderlijk dat er tussen eind maart en eind mei weer volop genoten kan worden van verse seizoensgroente om zo weer nieuwe energie te krijgen. De asperges zijn rijk aan vitamine B1 en foliumzuur (vitamine B11) en rucola bevat veel vitamine B6, en magnesium.

Zonnebaden is vitamine D-baden

Naast alle vitamines uit de verse groente zorgt vitamine D voor nog meer vrolijkheid. Onder invloed van de zon wordt deze vitamine in de huid gemaakt. Een te laag gehalte van vitamine D kan leiden tot depressie. Om zo fit en vrolijk mogelijk te zijn is het dus belangrijk om lekker naar buiten te gaan en om lekker te koken met de verschillende groentes die de lente te bieden heeft.

De helpende vitaminehand

Een vitaminetekort is snel opgelost met een steuntje in de rug, voor een fitte en gezonde start van de lente. In onze webshop hebben we een overzicht aan vitamines voor u op een rijtje gezet: Klik hier om naar al onze vitamine rijke producten te gaan.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel