Zittende levensstijl leidt tot meer vet

Volgens Amit Gefen onderzoeker aan de Tel Aviv University moedigt inactiviteit het lichaam aan om meer vetcellen te vormen. Voorlopers van vetcellen worden sneller omgezet in vet en produceren ook meer vet tijdens lange periodes zitten of liggen.

"Obesitas is meer dan een verkeerde verhouding in calorieëninname en verbruik. De cellen spelen een belangrijke rol. En ook onze zittende levensstijl", aldus Gefen.

Spieren

Gefen bestudeerde bedlegerige patiënten en mensen in een rolstoel. Hieruit bleek dat spieratrofie vaak voorkomt als gevolg van inactiviteit. Met behulp van MRI-scans stelde hij samen met zijn onderzoeksteam vast dat spiermassa werd overgenomen door vetcellen.

In het laboratorium bootsten de onderzoekers deze situatie na. Ze bestudeerden de rijping van verschillende cellen. De helft van de cellen werden 'blootgesteld' aan een langere periode van inactiviteit. De andere helft diende als controle. Tegen de tijd dat de cellen 'volwassen' waren, bleek dat de inactieve cellen 50 procent meer vet bevatten dan de controlegroep.

"Veel mensen hebben een veel te inactieve leefstijl.", vertelt Gefen. "Zelfs mensen die gezond eten zullen meer vet krijgen als zij over een langere periode inactief zijn. Daar moeten we meer rekening mee houden."

Heeft u last van overgewicht als gevolg van een zittende levensstijl? Probeer dan eens Dieet pro en laat uzelf verbazen!

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel