Een tekort aan vitamines en mineralen: loop ik gevaar?

De oorzaken van een tekort aan vitamines en mineralen

Een tekort aan vitamines en mineralen kan komen door verkeerde voeding. Weinig of nooit fruit eten zijn oorzaken hiervan. Ook het eten van geen verse groenten en geen brood eten zijn boosdoeners. In deze voedingsmiddelen zitten veel vitamines. Als u te vet en teveel conserveermiddelen eet, kunt u een vitaminetekort krijgen.

Symptomen

Bij een tekort aan vitaminen en mineralen voelt u zich zwak en heeft u een lage weerstand. Ziek zijn en verkoudheid komt vaak voor. Vrouwen hebben hier extra last van rond hun menstruatie of in de menopauze. Een multi vitamine is een eerste stap om het tekort weer aan te vullen.

Kijk eens rond in onze webshop naar de multi vitamines die Broeders Gezondheidswinkel aanbiedt!

Is een tekort aan vitaminen en mineralen gevaarlijk?

Wanneer uw weerstand te laag is, loopt u de kans om sneller ziek te worden. Ook duurt het langer om weer te herstellen. U kunt niet zonder voldoende vitamines en mineralen. Daarom is het erg belangrijk dat u genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Wat kunt u doen tegen een vitaminetekort?

Het belangrijkste wat u kunt doen is gezonder eten! Bij een vitaminetekort, kunt u beginnen met het eten van twee ons groenten en twee stuks fruit per dag. Ook is het belangrijk om voldoende zuivel, vette vis en brood te eten. Naast uw dagelijkse maaltijden kunt u extra vitaminetabletten slikken.

Wanneer u gezonder gaat eten en extra vitamines slikt zult u merken dat uw weerstand wordt verhoogd en u zich een stuk fitter voelt.

Tips

Voldoende fruit eten.
Kiwi's en sinaasappels zijn goede vruchten en bevatten erg veel vitamine C.

Probeer roken te vermijden.
Roken verstoort de opname van voldoende vitamines in uw lichaam. Probeer roken dus te vermijden.

Heeft u vragen over uw vitamines en mineralen? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel