8 Tips om een blaasontsteking te voorkomen

Heeft u vaak last van een blaasontsteking en bent u het helemaal beu? Lees dan verder en ontdek wat u kunt doen om een blaasontsteking te voorkomen.

Hoe voorkom ik een blaasontsteking?

  1. Veel drinken. Door veel te drinken, moet u vaker plassen en spoelen eventuele bacteriën in de urinebuis eerder weg. Drink minstens 2 liter vocht per dag, dat is 8 glazen water.
  2. Niet de plas ophouden. Hoe langer de urine in de blaas blijft, hoe langer bacteriën de tijd hebben om zich te vermenigvuldigen en een ontsteking te veroorzaken.
  3. Plas de blaas helemaal leeg. Het is belangrijk dat er geen urine in de blaas achter blijft, zodat er hierin geen bacteriën achterblijven.
  4. Draag katoenen ondergoed. Nauwsluitend, nylon ondergoed zorgt voor een broeierig klimaat waar bacteriën van houden. De urinebuis kan hierdoor geïrriteerd raken waardoor er sneller ontsteking ontstaat.
  5. Zorg voor goede hygiëne. Door het onderlijf schoon te houden verkleint u de kans op een infectie. Maak geen overmatig gebruik van zeep of reinigingsmiddel, want hierdoor kan de urinebuis juist geïrriteerd raken.
  6. Plas na het vrijen. Tijdens het vrijen komen er gemakkelijk bacteriën bij de ingang van de plasbuis terecht. Door tijdig te plassen verlaten zij snel weer het lichaam.
  7. Houd de urine zuur. Bacteriën kunnen een klimaat met een lage PH waarde niet goed verdragen. Dagelijks producten met veel vitamine C gebruiken zorgen ervoor de urine zuurder te maken.
  8. Gebruik cranberry capsules. Het extract van cranberry helpt de weerstand van de blaas te verbeteren en verkleint de kans op blaasontsteking.  

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel