Hoe zorgt u snel voor rust en ontspanning zonder bijwerkingen?

Broeders geeft in volgende blog een aantal tips om uw rust te bewaren. Enjoy!

Rustgever

Met L-Theanine hebben we de beschikking over werkende rustgever zonder de bijwerkingen die conventionele middelen zoals tranquillizers die in het algemeen wel hebben.

L-Theanine, ook genoemd gamma-ethylamino-L zuur is een uniek aminozuur wat vrijwel alleen voorkomt in groene thee. Groene thee Ongeveer 1-2% in gewicht van gedroogde thee bladeren en in de vrije vorm (niet gebonden aan eiwitten).

In groene thee bestaan er 2 vormen theanine, D L-Theanine, waarvan alleen de L-Theanine werkzaam is.

Eigenschappen van L-Theanine:

 • 200mg L-Theanine geeft een gevoel van geestelijke ontspanning 30 - 40 minuten na inname
 • Veroorzaakt geen slaperigheid
 • Is niet verslavend, geen bijwerkingen of contra indicaties

Klinisch gebruik

 • Ontspannend kalmerend,vermindert stress, verbetert stemming
 • Verbetert alertheid, concentratie en leren
 • Verbetert de slaapkwaliteit
 • Vermindert spierspanningen die geassocieerd zijn met pijn

Bloeddruk

De regulatie van de bloeddruk is voor een deel afhankelijk van catecholaminerge en serotonerge neuronen in zowel de hersenen als het perifere nerveuze systeem.

Studies bij spontane hypertensieve ratten (SHR) lieten een indrukwekkend bloeddrukverlagend effect zien met L-Theanine. Het bloeddrukverlagend effect was dosisafhankelijk waarbij de hoogste dosering in de test de meest significante verlaging liet zien.

Stemmingen en stress

 • Het antidepressivagebruik is in 2008 weer gestegen: 3,5% ten opzichte van het jaar ervoor. De kosten €86,- miljoen. Het aantal antidepressivum gebruikers is in 2008 met 5,9% toegenomen.
 • Bijwerkingen van antidepressiva en anti-angst middelen: wazig zicht, versuffend, gewichtstoename buikpijn, vermindert libido, diarree, verstoorde slaap hoofdpijn en misselijkheid
 • Depressieve mensen of diegenen die stress hebben kunnen verlichting ondervinden van de vele schadelijke effecten met L-Theanine zonder suf te worden.
 • L-Theanine veroorzaakt geen slaperigheid omdat het geen theta golven produceert in de hersenen. Als iemand al ontspannen is en L-Theanine inneemt zal er geen verdere relaxatie plaatsvinden.

Slaapkwaliteit en ontspanning

Inslapen is één ding; doorslapen en een goede slaapkwaliteit is een ander ding. Onderzoekers in Japan gaven vrijwilligers 200mg L-Theanine per dag en registreerden hun slaappatroon.

De L-Theanine liet de personen niet langer slapen, maar zorgde wel voor een betere slaap. De slaapkwaliteit, herstel na uitputting, en het fris ontwaken waren allen verbeterd door de Immuniteit.

Diegenen die L-Theanine namen ervoeren of zij langer hadden geslapen dan dat ze daadwerkelijk hadden gedaan. Dit is goed nieuws voor mensen die niet genoeg slaap krijgen, of voor diegenen die minder willen slapen en meer willen doen.

L-Theanine en immuniteit

Onderzoek met Theanine aan de Harvard Medical School heeft bevestigd dat het een brug slaat tussen de aangeboren en verworven immuniteit. Ook alkylamines, van nature aanwezig in L-Theanine, dragen bij tot een stimulering van de witte bloedcel activiteit.

Dosering

L-Theanine is zeer effectief bij een dosering van 200mg warbij het effect vaak al binnen 30 minuten merkbaar is en 8 – 10 uur aanhoudt. Bij extreme stress situaties kan worden verhoogd tot 600mg per 6 uur. (FDA adviseert een maximale dosering van 1200mg per dag, als aangetoond veilig).

L-Theanine 200mg zorgt snel voor rust en ontspanning zonder conventionele bijwerkingen.

Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • Josephine Branbergen
  Josephine Branbergen (18 september 2015 om 13:40)

  Na het drinken van veel groene thee op een dag, heb ik soms last van mijn maag. Kan ik toch l theanine gebruiken, of zou dat ook extra belastend voor mijn maag kunnen zijn? Ik slik ook biotiflor van it's pure, kan dat samen met l theanine?
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Reageren
 • Coby Teune-Pabon
  Coby Teune-Pabon (9 Februari 2016 om 18:07)

  Onze zoon van bijna 16 jaar gebruikt nu al vanaf zijn 7de jaar 200mg l-theanine 's morgens.
  Nu zijn we bij een huiswerkbegeleider, die toch aanraadt wegens de concentratie van onze zoon, om toch weer aan de ritalin te gaan. Dat wil ik absoluut niet. Daar hebben we zulke vreselijk slechte ervaringen mee. Kan ik bij onze zoon de dosering verhogen naar 2x daags 200mg l-theanine?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Coby,

   Ja, dat wordt vaker gedaan en de ervaringen zijn daar erg goed mee. 2x daags 200mg l-theanine is doorgaans de normale dosering, het mogen er zelfs 3 per dag zijn. Nog een aandachtspunt, misschien ten overvloede: het is aan te raden om de theanine een half uur vóór of twee uur ná een maaltijd te gebruiken. Wanneer in die maaltijd namelijk eiwitten zitten, dan hebben deze eiwitten voorrang in de opname door het lichaam en wordt de theanine minder goed opgenomen.

   Met vriendelijke groet,

   Broeders Gezondheidswinkel

   Reageren
 • margreeth

  hallo via een bloedtest weet ik dat mn dopamine is verhoogd evenals mn 5 ho indolacetisch zuur {onderdeel van serotonine } mag ik dan wel ltheanine gebruiken , ?
  vr gr margreeth

  Reageren
 • otten

  Wat is de dosering van theonine en wanneer innemen? Gelijktijdig of verdeeld? Heb adhd

  Reageren
 • Esther

  Goedendag,
  Mijn zoon, van net 8-jaar, is vrij onrustig en onzeker. ADHD is gediagnostiseerd, maar ik sta niet positief tegenover medicatie. Mij is gebruik van theanine geadviseerd. Nu heb ik theanine&lemon balm complex van Lamberts aanbevolen gekregen. Hij krijgt 'sochtends bij het ontbijt 1pil. Ik vraag mij af of dit wel de juiste dosering is.
  Ook las ik hiervoor dat het beter is om theanine niet met eten in te nemen. Dit is echter wel wat er op het potje staat.
  Daarnaast krijgt hij de grote pil niet doorgeslikt. Ik druk hem nu fijn tussen twee lepels en geef het met een schepje yoghurt. Kunt u mij vertellen wat ik het beste kan gebruiken voor mijn zoontje. Alvast bedankt voor de moeite mijn vragen te beantwoorden.
  Hartelijke groet,
  Esther

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedemiddag Esther,

   Het product werkt zeer goed alleen zou ik 2x daags 1 tablet adviseren, ook voor kinderen. U kunt het gewoon fijn maken, dat is voor de werking van het product geen probleem. Verder is het tijdstip van innemen niet zo belangrijk.
   Mocht dit te weinig doen dan kun je ook de l-theanine los pakken van lamberts en deze is aan werkzame stof 200mg per tablet en deze dan 2x daags 1 tablet geven. Dus dan heeft u 400 mg per dag aan l-theanine en nu met 2 tabletten 200 mg.

   Mocht u nog verdere vragen hebben kunt u me altijd even bellen: 0162-453223.

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis

   Reageren
 • H.Budel

  Ik heb de L Theanine aangeschaft van Solgar. Ga deze gebruiken ter ondersteuning van het stoppen met roken. 1 capsule voldoet helaas niet. Op het potje wordt 1 capsule per dag aanbevolen. Kan ik zonder
  problemen 2 x per dag nemen? Is er een goed alternatief voor de Solgar want deze vind ik vreselijk duur.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste heer/mevrouw,

   U zou gerust 2 capsules per dag kunnen nemen. En op momenten van grotere onrust ook gerust nog één extra. Een ander merk is Lamberts. Die heeft een potje van 60 tab voor € 35,35. Bovendien is deze per tablet iets sterker, nl 200 mg.

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Laura

  Hallo. Welke L teanine werkt het beste voor gebruik bij slaapproblemen? Ik zie namelijk dat jullie er 3 verschillende verkopen.
  Gr.

  Reageren
 • Laura

  Hallo,

  Welke L teanine kan ik het beste gebruiken voor slaapproblemen?
  Gr

  Reageren
 • else molt

  Beste Heer/ Mevrouw,
  Kan L-theanine ook gebruikt worden als je rusteloze benen syndroom hebt. Ik heb namelijk begrepen dat glutamaten er een negatieve invloed op kunnen hebben.
  Bij voorbaat dank voor Uw antwoord,
  Else Molt

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,
   L-theanine voor rusteloze benen is mij niet zo bekend. De werking van l-theanine is:

   L-theanine
   200 mg

   * uniek aminozuur uit (groene) theebladeren
   * natuurlijke rustgever
   * opbeurend
   * bij innerlijke onrust en moeite zich te concentreren
   * houdt de geest helder
   * voor een goede en gezonde nachtrust
   * ondersteunt het immuunsysteem

   L-theanine (γ-glutamylethylamide) is een wateroplosbaar, op glutamine gelijkend aminozuur. Het komt vrijwel uitsluitend voor in de theeplant (Camellia sinensis) en is mede bepalend voor de smaak van thee. Gedroogde groene thee, rijker aan L-theanine dan zwarte thee, bevat ongeveer 1-2% L-theanine. L-theanine is een vrij aminozuur (dat niet wordt ingebouwd in lichaamseiwitten) met een gunstige invloed op de gezondheid. Om de gunstige effecten van dit unieke aminozuur optimaal te benutten is L-theanine als voedingssupplement beschikbaar. Niet iedereen drinkt dagelijks grote hoeveelheden groene thee, nodig om een relevante hoeveelheid L-theanine binnen te krijgen.

   L-theanine heeft een rustgevend en opbeurend effect en helpt bij spanning, geestelijke druk en innerlijke onrust. Het ontspannende effect van L-theanine is al snel na inname merkbaar. Tegelijkertijd houdt L-theanine de geest helder; L- theanine verbetert de concentratie en is goed voor het geheugen. Deze gunstige effecten van L-theanine op geheugen en concentratie worden versterkt door cafeine. Daarbij biedt L-theanine tegenwicht aan overmatig stimulerende effecten van cafeïne, onder meer door de normale bloeddruk in stand te houden en door de gunstige invloed op de slaapfunctie. In de avond ingenomen bevordert L-theanine een natuurlijke gezonde nachtrust. Het product L-theanine van Vitals is vrij van cafeïne.

   L-theanine beschermt de hersenen, mede door remming van glutamaatreceptoren en het beschermen tegen vrije radicalen. De gunstige effecten van L-theanine op gemoedstoestand, innerlijke onrust en denkvermogen worden mede toegeschreven aan verhoging van de neurotransmitters serotonine, GABA (gamma-aminoboterzuur) en dopamine in bepaalde hersengebieden (waaronder hypothalamus en hippocampus) en regulatie van de stressrespons. De ontspannende werking blijkt mede uit toename van alfa-hersengolven na inname van L-theanine. Tevens zijn er aanwijzingen dat L-theanine gunstig is voor de bloeddruk.

   Met vriendelijke groet,
   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Jan

  Beste Helene,
  Ben na een goeie dertig jaar dagelijks tijdens de avond een vette joint weed hiermee gestopt. Eén van de redenen voor gebruik was zeker lekker doorslapen. Nu bijna zes weken zonder (dat lukt op zich prima, ik was er klaar mee) blijf ik erg slecht slapen. Zelfs met een soort cocktail van melatonine, valeriaan, magnesium en sleep & go van Ortis (slaapmutsje, hop, citroenmelisse, passiebloem) lukt het niet echt, al val ik er meestal wel vrij snel van in slaap. Vooral het doorslapen lukt niet. Bovendien verval ik dan 's nachts makkelijk in negatieve gedachten. Van de valeriaan ben ik bovendien wat bang, omdat ik gelezen heb dat je daar tolerantie tegen opbouwt én dat het slecht zou zijn voor de lever, wat bij mij nogal snel een probleem kan vormen. Kan L-theanine iets voor me betekenen en zoja in welke hoeveelheid? Heb je nog andere suggesties die zouden kunnen helpen en die niet verslavend zijn? Alvast erg bedankt bij voorbaat en fijn 2017! Groeten Jan

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Jan,

   Ik zou de combinatie van l-theanine met ashwagandha combineren. Dit zorgt voor rust in het hoofd en je slaapt hier veel rustiger door. Wat ook nog een mogelijkheid is de cbd olie. Hier is de thc uitgehaald en dit is de verslavende stof in de hennep plant.

   Werking van ashwagandha
   Zenuwstelsel: slapeloosheid, stress en potentie
   Ashwagandha werkt als zenuwstillend middel, rustgevend bij geestelijke verwarring en bij slapeloosheid. Het kruid werkt als adaptogeen: het heeft een opwekkende werking, naast een rustgevende. Het brengt het zenuwstelsel en het spierskelet systeem in evenwicht en levert de energie die het lichaam nodig heeft om tot rust te komen en te slapen.
   De adaptogene werking verklaart mede mogelijk de potentie verhogende eigenschap.

   Werking van l-theanine
   Natuurlijke rustgever.
   - Verbetert geheugen en concentratievermogen.
   - Als u zich neerslachtig voelt.
   - Helpt bij wisselende stemmingen voor en tijdens de menstruatie.
   - Goed voor de bloeddruk.
   - Vermindert stress.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Anita

  Goedendag. Mijn zoon van 9 slikt 3x daags kinder Omega van voor ADHD. Dit leek de eerste weken te helpen maar nu helaas niet meer. Nu is me aangeraden om de visolie te combineren met Ltheanine.
  Het is me niet duidelijk in welke hoeveelheden en wanneer dit dan zou moeten?
  Daarnaast wil ik ook op de kosten letten en vraag ik me af of ik het echt beide moet geven of alleen de ltheanine zal gebruiken?
  Heeft u een advies?
  Alvast veel dank, Anita

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Anita,

   Ik zou beginnen met vitena l-theanine formule hier zit ook visolie in maar nog meer kruiden om dit te versterken. Hier hebben wij zeer goede resultaten mee.(€22.95 voor 60 stuks)

   Je kunt ook kiezen voor l-theanine alleen en dan moet je een dosering van 200mg extract hebben en dan 2x daags innnemen.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Robin

  Ik heb L-theanine gekregen tegen (extreme) angsten en spanningen. Ik neem normaal valeriaan, maar er werd mij dit middel aangeraden. Ik heb dit gistermiddag en later op de avond genomen, maar vanochtend met ontzettend veel spanning en radeloosheid wakker geworden. Het leek dus averechts te werken. Kan het zijn dat dit de eerste dag zo is? Is het verstandig om wel door te gaan? Ik heb nu valdispert genomen om de rust terug te krijgen.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag Robin,

   Normaal gebruik van 200 mg l-theanine kent geen bijwerkingen. Het kan wel met sommige geneesmiddelen een reactie opleveren. Als u verder geen medicijnen gebruikt zou u het nog een keer kunnen proberen en als u dan weer deze reactie heeft adviseer ik om het niet meer te gebruiken.
   L-theanine
   200 mg

   * uniek aminozuur uit (groene) theebladeren
   * natuurlijke rustgever
   * opbeurend
   * bij innerlijke onrust en moeite zich te concentreren
   * houdt de geest helder
   * voor een goede en gezonde nachtrust
   * ondersteunt het immuunsysteem

   L-theanine (γ-glutamylethylamide) is een wateroplosbaar, op glutamine gelijkend aminozuur. Het komt vrijwel uitsluitend voor in de theeplant (Camellia sinensis) en is mede bepalend voor de smaak van thee. Gedroogde groene thee, rijker aan L-theanine dan zwarte thee, bevat ongeveer 1-2% L-theanine. L-theanine is een vrij aminozuur (dat niet wordt ingebouwd in lichaamseiwitten) met een gunstige invloed op de gezondheid. Om de gunstige effecten van dit unieke aminozuur optimaal te benutten is L-theanine als voedingssupplement beschikbaar. Niet iedereen drinkt dagelijks grote hoeveelheden groene thee, nodig om een relevante hoeveelheid L-theanine binnen te krijgen.

   L-theanine heeft een rustgevend en opbeurend effect en helpt bij spanning, geestelijke druk en innerlijke onrust. Het ontspannende effect van L-theanine is al snel na inname merkbaar. Tegelijkertijd houdt L-theanine de geest helder; L- theanine verbetert de concentratie en is goed voor het geheugen. Deze gunstige effecten van L-theanine op geheugen en concentratie worden versterkt door cafeine. Daarbij biedt L-theanine tegenwicht aan overmatig stimulerende effecten van cafeïne, onder meer door de normale bloeddruk in stand te houden en door de gunstige invloed op de slaapfunctie. In de avond ingenomen bevordert L-theanine een natuurlijke gezonde nachtrust. Het product L-theanine van Vitals is vrij van cafeïne.

   L-theanine beschermt de hersenen, mede door remming van glutamaatreceptoren en het beschermen tegen vrije radicalen. De gunstige effecten van L-theanine op gemoedstoestand, innerlijke onrust en denkvermogen worden mede toegeschreven aan verhoging van de neurotransmitters serotonine, GABA (gamma-aminoboterzuur) en dopamine in bepaalde hersengebieden (waaronder hypothalamus en hippocampus) en regulatie van de stressrespons. De ontspannende werking blijkt mede uit toename van alfa-hersengolven na inname van L-theanine. Tevens zijn er aanwijzingen dat L-theanine gunstig is voor de bloeddruk.

   Samenstelling per capsule: (dagdosering)
   L-theanine 200 mg
   (uit groene thee, Camellia sinensis)

   Hulpstoffen: vulstof: microkristallijne cellulose, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), antiklontermiddel: siliciumdioxide.
   Gegarandeerd vrij van: gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

   Dit product is geschikt voor vegetariërs.

   Gebruik:
   Als voedingssupplement voor volwassenen, 1 capsule per dag tussen de maaltijden door (minimaal een half uur voor, of twee uur na een maaltijd) of voor het slapen gaan met ruim water innemen of zoals geadviseerd.
   Houd u aan de aanbevolen dosering.

   Let op:
   Gebruik geen L-theaninesupplement tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.

   Interacties:
   * L-theanine beschermt mogelijk tegen maagzweren veroorzaakt door NSAID’s zoals ibuprofen en indomethacine.
   * L-theanine vermindert het stimulerende effect van cafeïne (onder meer op de bloeddruk) en gaat slaapproblemen door cafeïnegebruik tegen; cafeine versterkt het effect van L-theanine op het denkvermogen.
   * L-theanine beschermt de lever tegen schadelijke effecten van alcohol.
   * L-theanine beschermt de hersenen tegen beschadiging door onder meer aluminium en milieutoxines (insecticiden) zoals dieldrin en rotenone (dierstudie).
   * L-theanine kan de werking van antihypertensiva en antipsychotica versterken.
   * toxiciteit van cytostatica (waaronder irinotecan, doxorubicine) wordt tegengegaan door L-theanine (preklinisch onderzoek). Gelijktijdig gebruik alleen onder medische supervisie.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Hilma

  Hallo, ik zou graag met alprazolam van 3x daags 0,25mg willen af bouwen, maar ben zenuwachtig en angstig dat ik weer terug ga vallen, nu mag ik van de psych een homeopathisch middel daar naast gebruiken, zou dit iets voor mij zijn, ik denk dat valeriaan te weinig zal doen, alvast bedankt, Hilma.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Hilma,

   Je kunt een homeopatisch middel prima gebruiken en waar wij goede resultaten van hebben is mentalis of relaxmax. Hier zit ook valeriaan in maar ook hop, melisse, slaapmutsje en passiebloem en magnesium.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
   • Hilma

    Ik gebruik hierbij ook nog een ad, maar dat mag tot niet met passiebloem of wel, gr. Hilma

    Reageren
    • Hilma

     Zou l theanine ook iets voor mij kunnen betekenen, ik heb gelezen dat dit ongeveer net zo werkt als alprazolam, maar dan op natuur basis en ook helpt tegen angst en paniek, gr. Hilma

     Reageren
     • Broeders Gezondheidswinkel

      Dag Hilma,

      Het is zekere te proberen omdat ook voor angsten dit middel goed werkt.

      Met vriendelijke groet,
      Helene Melis

      Broeders Gezondheidswinkel
      Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
      T 0162-453223 F 0162-434738
      www.broedersgezondheidswinkel.nl

      Reageren
    • Broeders Gezondheidswinkel

     Dag Hilma,

     Wat bedoelt u met een ad?

     Met vriendelijke groet,
     Helene
     Broeders Gezondheidswinkel
     Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
     T 0162-453223 F 0162-434738
     www.broedersgezondheidswinkel.nl

     Reageren
 • An

  hoi
  Mag je L-theanine nemen in combinatie met bloedverdunners?
  Mvg

  Reageren
 • moniqique

  mijn dochter heeft heel heftig last van faalangst by haar ry examen is l theanine goed voor haar

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Dag Monique,

   L-theanine kun je ook bij faalangst gebruiken. Dit kun je eventueel combineren met bach rescue druppels.

   L-Theanine is een aminozuur dat vrijwel uitsluitend in groene thee voorkomt. Theanine wordt voornamelijk ingezet als rustgevend en stemmingsverbeterend middel en ter ondersteuning van een goede nachtrust. L-theanine verhoogt de activiteit van alfa-golven in de hersenen (ontspanning en mentale alertheid), zoals bij meditatie. Andere effecten zijn de bescherming van LDL-cholesterol tegen oxidatie en bloeddrukverlaging.
   Werking
   Rescue Remedy is een product uit het assortiment van de Bach Flower Remedies/ Bach Bloesem Remedies. Veel psychische klachten zijn van grote invloed op het fysieke welzijn. Dr. Bach ontdekte dat bepaalde bloesems een bijzondere heilzame werking hebben. Dit heeft geresulteerd in 38 verschillende enkelvoudige Bach Bloesem Remedies en de Rescue Remedy om negatieve emoties en stemmingen om te zetten naar positieve (zie bij 'Bach Bloesem Remedies').
   De Rescue Remedy is bijzonder geschikt in noodsituaties: ongeval, slecht nieuws, schrik en versuffing.

   Uit de verschillende Bach Bloesem zijn 5 bloesems geselecteerd die tezamen zorgen voor de bijzondere werking van Bach Rescue Remedy:
   * Cherry Plum/ Kerspruim: helpt kalm te blijven
   * Clematis/ Bosrank: ondersteunt tegenwoordigheid van geest voor dromerigheid of weinig interesse in het heden
   * Impatiens/ Reuzenbalsemien: tegen ongeduld en irritatie
   * Rock Rose/ Zonneroosje: tegen gevoelens van paniek
   * Star of Bethlehem/ Vogelmelk: voor de nawerkingen van traumatische ervaringen, shock

   Softclaim: 'haalt het beste uit jezelf'.

   Indicaties
   * Blaasproblemen: zenuwachtige blaas
   * Examenvrees
   * Hyperventilatie
   * Onrust
   * Nervositeit
   * Paniek
   * Spanning
   * Stress

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • SAS

  Ik gebruik nu 3x daags 300 Mg voor zeer onrustig kind is dit teveel en verantwoord.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   De meest gebruikte dosering is 2x daags 200 mg extract, het mag verhoogd worden en heeft geen contra indicaties.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Melanie

  Hallo! Ik heb een dochter van 7, klein, slank meisje die hoogsensitief is en heel dromerig.
  Motorisch is ze wat wiebelig en ontbreekt het soms aan kracht en tempo. In haar slaap ligt ze vaak te bonzen en ze heeft veel moeite met focussen op voor haar niet interessante taken.
  De leerkracht begon over ADD en daarom zijn we nu begonnen met het geven van Eye Q. Graag geef ik daar Theanine bij, ze drinkt nu één kop witte thee per dag maar ik vraag me af of dat voldoende theanine bevat.
  Welke dosering is er aan te bevelen en zitten er bijwerkingen of gevaren aan het product?
  Vriendelijke groet, Melanie

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Melanie,

   Ik zou zeker l-theanine gaan geven, want dit werkt veel sneller dan de eye q. Het is wel goed om deze ernaast te gebruiken voor de prikkeloverdracht in de hersenen. Advies is om 2x daags 1 tablet a 200mg te geven en dit product heeft geen enkele bijwerking. De witte thee is geen extract, dus daar moet je heel veel liters van drinken om aan dezelfde werkzame stof te komen.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Esther

  Goedemiddag,

  Wijn zijn vandaag gestart met de L-Theanine van Vitena. Heb ik bij jullie in de winkel gekocht. Het is voor mijn zoon van 8 jaar. In de winkel kreeg ik het advies te starten met 1 capsule per dag. Op het potje staat echter 2 per dag. Kunnen we beter verder gaan met 2 per dag en moeten deze dan tegelijk ingenomen worden?
  Mijn zoon kan de capsules niet doorslikken. Ik heb het nu met water geprobeerd, dat was geen succes. Ik las op internet dat het ook met biologische appelmoes ingenomen mag worden. Klopt dat? Hopelijk kunt u mij antwoord geven op mijn vragen. Groeten Esther

  Reageren
 • Annouk

  Dag, ik zit in een burn-out en nam gedurende 2 maanden 2x daags 0,5 Mg xanax. Maar ben hiermee gestopt en dat lukte een maand goed. Nu heb ik door omstandigheden een terugval en merk ik dat de paniekaanvallen terugkomen. Af en toe een xanax helpt maar ik zou -in geval van paniekaanval- een niet verslavend middel willen gebruiken zonder bijwerkingen. Verder heb ik moeite met herstellende slaap en neem hiervoor valeriaan (4 sedirelax plus), dit helpt naar niet voldoende. Is dit product iets voor mij? Ik moet rekening houden met een schildklieraandoening, hashimoto, hypo maar sta momenteel hyper door gebruik van een verkeerd medicijn dat ik ondertussen gestopt ben en mijn waardes herstellen zich langzaam.
  Groetjes vanuit België

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Annouk,

   Wat zeer goed werkt is cbd olie . dit werkt rustgevend zonder bijwerkingen en werkt ook zeer goed bij angst en panniek aanvallen. Van de deense cbd hebben we ook nog een variant met kruiden erin zoals valeriaan en hop en melisse die extra werkt bij slaap problemen.
   Als ondersteuning is ashwaganda ook erg goed om het lichaam geestelijk en lichamelijk in balans te houden.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Linda

  Beste,
  Ik heb een tekort aan cortisol en daardoor heel erg gevoelig voor stressreacties. Ik neem al lang Deanxit(1/2 per dag) maar kan er niet vanaf geraken. Kan ik L-theanine gebruiken in combinatie met Deanxit? Doorslapen kan ik ook niet meer het laatste jaar, zodat ik moe opsta en ben nu bijna een jaar thuis wegens "burnout.
  Dank voor jullie antwoord, mvg Linda

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Linda,

   Ik zou l-theanine niet in samenwerking gebruiken met Deanxit. Het kan een wisselwerking geven met dit geneesmiddel. Wat wel mogelijk is om Neura van Fytomed te gebruiken en dit werkt zeer goed en kan geen kwaad. Verder heb ik zeer goede resultaten van total sleep van de deense cbd.
   Dit werkt zeer rustgevend en ook zeer goed bij slapeloosheid.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Esther

  Goedemiddag, Wij zijn woensdag gestart met de L-Theanine van Vitena. Heb ik bij jullie in de winkel gekocht. Het is voor mijn zoon van 8 jaar. In de winkel kreeg ik het advies te starten met 1 capsule per dag. Op het potje staat echter 2 per dag. Kunnen we beter verder gaan met 2 per dag en moeten deze dan tegelijk ingenomen worden? Mijn zoon kan de capsules niet doorslikken. Ik heb het nu met water geprobeerd, dat was geen succes. Ik las op internet dat het ook met biologische appelmoes ingenomen mag worden. Klopt dat? Hopelijk kunt u mij antwoord geven op mijn vragen. Groeten Esther

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Esther,

   Ik zou inderdaad 2x daags 1 doen en het mag overal doorheen dus ook appelmoes. Het gaaat erom dat hij het binnen krijgt. Mocht dit niet lukken dan kun je altijd nog l-theanine van lamberts nemen. Deze zijn veel neutraler van smaak. Succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Erik

  Beste Helene,

  Om rust te vinden gebruik ik overdag 200 Mg l-theanine en 's avond om goed te slapen een samenstelling van ashwaganda en passiebloem. Ook slik ik elke dag een paracetamol. Mag deze combinatie gebruikt worden?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Hoi Erik,

   Het is geen probleem om dit in combinatie te gebruiken.Je kunt het altijd nog versterken door de l-theanine ook in de avond te gebruiken.

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Karin

  Hallo ik gebruik bloeddruk verlagers.en heb ook jullie l theanine 200 mg.mag dat samen.gr.karin

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Karin,

   Dit verkopen wij ook en kan samen met bloeddrukverlagers.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Anne

  Mag je dit ook gebruiken gelijk tijdig met escitalopram?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Ik zou dit middel niet samen gebruiken omdat dit ook een neuro transmitter is. Wat je wel kunt doen is meliopharm hennep druppels. Deze kunnen wel samen gebruikt worden en zijn voor dezelfde doeleinden.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Dionne

  Hallo,

  Mag ik l-theanine gebruiken samen met mirtazapine?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Ik zou dit niet samen gebruiken in combinatie met l_theanine omdat beide middelen op de serotonine werken. U kunt wel cbd druppels gebruiken naast u medicatie of fytomed neura.
   Met deze zijn voor dezelfde doeleinden prima resultaten.

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • kox

  gestopt ben ik na enkele maanden met de citalopram..Dit zijn symptoombestrijders en halen mijn verdriet en wanhoop niet weg. Nu gebruik ik L.The. kan ik dit samen gebruiken met Gaba of metarelax. Ik kan zo niet verder.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   U kunt dit samen gebruiken met gaba of /en metarelax. Wat ook zeer goed helpt is cbd druppels van het merk meliopharm in 5% of sterker. Dit middel mag naast elke medicatie en werkt zeer snel met zeer goede resultaten.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Franka Segers
  Franka Segers (31 Augustus 2017 om 14:33)

  Mijn vraag is of L Theanine samen met Serequel gebruikt kan worden?
  Vriendelijke groeten Franka Segers.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Frank,

   Ik zou dit niet samen gebruiken met l-theanine omdat dit beide op de serotonine huishouding werkt.
   Wat wel mogelijk is, is om colloidaal platinum in te nemen.

   Zie:
   https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/wp/wp-content/uploads/2017/09/image001.png

   Reageren
 • Inda

  Mijn zoon gebruikt Sertraline en Aripiprazol. Kan hij hierbij L Theanine nemen?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Inda,

   De combinatie is niet aan te raden. Wat u wel kunt proberen is nano platinum.

   Zie: https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/wp/wp-content/uploads/2017/09/image001.png

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Mildred

  Ben zo vrij mijn vraag hier te stellen, meisje 16 met autisme is van antidepressiva af , ipv hiervan 300 mg L-theanine
  Erg tevreden over Resultaat echter, slaapproblemen zijn hiermee versterkt, ongeacht de 0,5 mg melatonine. Ze krijgt ook 5-htp 200 mg
  Beide sinds 4 dgn en zo snel effect.het slaat wat door.
  Zou om de dag afwisselend beide supplementen beter zijn voor haar omdat ze zo sterk reageert ?
  Wat kan l theanine doen ter bevordering van het in kunnen slapen en welk tijdstip. Van inname ? Ook heeft zij cbd aqua druppels

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste mevrouw Maes,

   Wat de theanine betreft zou het wel goed zijn i.v.m. het autisme om elke dag een bepaalde dosis te nemen. U geeft aan dat er nu 300 mg wordt gebruikt. Als dit tabletten zijn van 100 mg per stuk, zou u kunnen overwegen om bijvoorbeeld elke dag 200 mg te geven. Eventueel verkopen we ook tabletten met 200 mg per tablet. Ook zou u kunnen overwegen om de theanine een half uur voor de avondmaaltijd te geven. Mogelijk lukt het dan ook beter met het slapen. Theanine brengt rust en ontspanning in de hersenen, waardoor het ook voor het slapen gebruikt wordt. Wat betreft de 5-HTP en de sterke reactie hierop zou u inderdaad kunnen overwegen om deze om de dag te geven.

   Veel succes ermee! En als u nog vragen heeft, laat het gerust weten.

   Met vriendelijke groet,

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Truus

  Mag je L Theanine gebruiken met clonazepam?
  Ter ondersteuning met algehele klachten van afbouwen benzodiazepines

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Dit mag niet samen gebruikt worden. U kunt het wel gebruiken met safraan capsules.

   Deze capsules hebben een goede werking op onrust,angst, depressie etc

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Truus

  Dank u wel voor u antwoord kan ik de safraan capsules overal kopen? en mag dit samen met een lage dosis antidepesivum.
  Graag een antwoord
  Groeten

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Dit mag samen met een anti depressiva genomen worden. De saffraan alleen van het merk vitals omdat andere merken een verkeerde soort gebruiken.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Naomi

  Hallo, mijn zoontje van 9 jaar heeft adhd en wij willen hem absoluut geen medicatie geven, omdat wij niet weten wat dat op latere leeftijd doet met de hersenen. Nou heb ik L- theanine capsules van 300mg gekocht. Zou het gaan helpen bij hem en is dan 1 capsule s'ochtebds en 1 in de avond genoeg? Dan krijgt hij 600mg op een dag binnen. Mag het ook met een beetje limonade ingenomen worden? Mvg naomi

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag Naomi,

   L-theanine werkt zeer goed alleen is het heel belangrijk om te zien wat het extract werkzame stof is per capsule of tablet en ik kan me niet voorstellen dat er 200mg werkzame sof per tablet in zit. Mocht dit wel het geval zijn dan 1 in de morgen en 1 in de avond, dit mag open en ergens doorheen.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Naomi

  Helene,

  Ik heb nogmaals gelezen en het is echt 300mg L theanine per capsule. Ik geef hem alleen de inhoud in een beker water en roer het stevig door zodat hij het niet proeft. Ik heb hem vandaag 1 vanmorgen gegeven en net eentje om 19 uur. Ik hoop dat dit gaat werken voor hem, concentratie en rust in zijn hoofd en lichaam. Groetjes

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Dag Naomi,

   Is het ook een extract? Kijk even wat dit doet en merk je geen verschil dan zou ik die van lamberts eens proberen. Er is namelijk geen merk met extracten wat 300mg levert en kwaliteit is heel belangrijk voor de juiste werking. Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Veronique

  Beste,
  Ik ben aan het afbouwen met temesta. Dit is niet gemakkelijk. Ik ga nu naar de laatste weken toe en ben bang dat ik niet ga kunnnen slapen en onrustig ga worden. De huisarts had mij een antidepressivum voorgeschreven ter ondersteuning voor de afbouw maar daar ben ik mee gestopt. Ik voelde mij daar niet goed bij. Ik ben ook helemaal niet depressief. Ook neem ik pantomed voor de behandeling van een maagontsteking.
  Mag ik nu al beginnen met l theanine? Eventueel samen met ashwaganda.
  Groetjes, Veronique

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Zolang je iets van anti depressivum gebruikt moet je geen theanine en ashwaganda gebruiken. Zodra u gestopt bent is dit geen probleem.

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Astrid

  Hallo ik gebruik momenteel smorgens 1x oxazepam en savonds 2x oxazepam tegen angst en stress. Daarnaast slik ik nu 2x per dag l theanine 100 mg. Vlg de natuurwinkel en apotheek zou ik de l theanine langza kunnen verhogen en zo de oxaxepam afbouwen. Graag hoor ik hoe u hierover denkt.
  Mvg Astrid

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Ik zou l-theanine niet samen combineren met oxazepam. L-theanine kan de werking van antihypertensiva en antipsychotica versterken.
   * toxiciteit van cytostatica (waaronder irinotecan, doxorubicine) wordt tegengegaan door L-theanine (preklinisch onderzoek). Gelijktijdig gebruik alleen onder medische supervisie.
   Het beste is om samen met dit soort middelen alleen middelen te nemen die elkaar niet kunnen beinvloeden. Wat je wel samen kunt gebruiken is saffraan en neura druppels.
   De werking van saffraan is

   Saffraan De aromatische specerij saffraan wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt als kleurstof, specerij en geneesmiddel. Saffraan wordt vanwege haar kostbaarheid wel het ‘rode goud’ genoemd. In de oude Perzische geneeskunst werd saffraan aanbevolen bij uiteenlopende aandoeningen waaronder maagdarmproblemen, premenstrueel syndroom, laag libido, astma, depressie, geheugenproblemen en pijn. Volgens de Chinese geneeskunde verbetert saffraan de bloedcirculatie en helpt het bij menstruatieklachten. Tegenwoordig zijn er voedingssupplementen met saffraan(extract) verkrijgbaar, die onder meer worden ingezet bij depressie, de ziekte van Alzheimer, leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie en impotentie. Preklinische studies suggereren dat saffraan bij veel meer aandoeningen helpt. Vooralsnog dienen meer humane studies, waaronder dosis-responsstudies, te worden gedaan met saffraanextract. De belangrijkste medicinale bestanddelen in saffraan zijn de carotenoïden crocetine en crocine (een groep van 6 metabolieten van crocetine), picrocrocine (metaboliet van de carotenoïde zeaxanthine) en safranal (metaboliet van picrocrocine). Crocine en crocetine zijn verantwoordelijk voor de kleur, picrocrocine voor de smaak en safranal voor de geur van saffraan. Copyright (C) Orthokennis http://www.orthokennis.nl/nutrienten/saffraan

   Met vriendelijke groet,

   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel

   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Truus

  Ik gebruik een lage dosis clonazepam ik wil hier mee gaan minderen ik heb ook ADHD ik neem nu 250 mg L_Theanine om mijn gaba te herstellen en mijn depressie te ondersteunen. Graag een advies of dit mij gaat helpen

  Reageren
 • Laura

  Hoi.

  Ik heb een vraag. Mag je l-theanine gebruiken bij een lage bloeddruk?

  Gr laura

  Reageren
 • wendy

  mijn zoon van 14 gebruikt risperdon voor autisme en adhd. nu las ik dat l theanine dan afgeraden wordt, maar kan neura druppels wel samen met risperdon? want dan ga ik dat proberen voor hem. alvast bedankt

  Reageren
 • Tim

  Goedemiddag, ik gebruik sinds een maand of 14 Ashwagandha en dat helpt me goed. Echter merk ik dat de werking ervan een beetje vermindert. Kan ik dit evt afwisselen met l-theanine? Ik gebruik Ashwagandha voornamelijk tegen stress, slapeloosheid, een beter humeur en algehele rust. Ik hoor het graag!

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Je kunt het samen heel goed gebruiken maar het is goed om kruiden altijd een paar weken niet te gebruiken en daarna weer wel omdat het dan beter werkt. Dus je zou nu l-theanine kunnen pakken en daarna weer ashwaganda eventueel samen.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Sonja van der Zwart
  Sonja van der Zwart (21 Januari 2018 om 23:19)

  Hallo, ik slik 30 mg citolapram en 20mg thyrax
  Ik voel me toch vaak gespannen,slaap slecht .Zo nodig mag ik een oxazepam. dit gebruik ik zo min mogelijk.
  Is er een middels die rust brengt en ik zonder risico kan innemen?
  Dank uvoor uw reactie

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Een middel dat u samen met de andere geneesmiddelen mag gebruiken is vitena slaapformule. Hier zitten kruiden in die gelijk je lichaam tot rust brengen en onrust verminderen. De naam is een beetje verwarrend want je kunt het ook gebruiken om te slapen maar alleen doordat het de onrust weg neemt. Dit product is dus prima te gebruiken voor zowel overdag als voor de nacht.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Mona

  Hallo, zou dit medicijn helpen tegen nerveusheid, snel geïrriteerd zijn, duizeligheid, spierpijn, vermoeidheid, stemingswisseling en angstig zijn in paniek zijn

  En zou ik dit medicijn kunnen gebruiken met bloedverdunners van 75mg?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Ik zou het hier niet direct voor inzetten. Het geeft vooral rust in het hoofd. Wat beter helpt is nervo of saffraan.
   Werking nervo van het merk GO, welke goed is voor het zenuwstelsel en helpt bij stress-situaties en innerlijke onrust.
   Daarnaast rustgevend, ontspannend (o.a. als iemand rusteloos en/of prikkelbaar is) en bevordert de slaapbereidheid en de nachtrust.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Mark

  Goedemiddag.

  Ik heb L- theanine in gekocht om wat beter te slapen. Ik gebruik ook Citalopram (ad) .


  Kan die combi?

  mvg

  Mark

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Dag Mark,

   L-theanine en citolapram kunnen niet samen helaas, alles wat op je serotonine werkt kan niet met L-theanine tegelijk ingezet worden.

   En bij deze de link:
   https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/l-theanine-200mg?sqr=theanine&

   Met vriendelijke groet,

   Helene Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Saskia

  Vandaag l Theanine, 300mg ( healthy vitamines) binnengekregen. Ik wil het gebruiken voor het doorslapen. Hoe kan ik het beste innemen? Half uur voor het slapen? Ik las dat ondersteuning met ashwaganda goed is. Dit meteen doen of eerst 300mg proberen, dan evt 600 en dan aanvullen met ashwaganda?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Half uur voor het slapen is ok eventueel verhogen met 2 tabletten. Ashwaganda kun je ernaast inzetten maar zou het eerst 1 voor1 doen.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Anne

  Ik ben nogal zwaarmoedig op het moment....heb een flinke dip met heel veel piekeren...Heb veel natuurlijke middelen gebruikt zonder resultaat.Ik heb geen zin in AD te slikken dit heb ik al eens gedaan.Momenteel ben ik met Gaba bezig...net gestart..een week...is het raadzaam om ook l-Theanine te sikken...en mag dat samen?Kan dit helpen tegen depressies. Of raad u iets anders aan.

  Mvg Anne

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Dag Anne,

   L-theanine mag samen met gaba en geeft meer rust in het hoofd. Dosering 2 per dag (1 in de ochtend en 1 in de avond) Voor een goede uitleg heb ik meer informatie nodig en wat je tot nu toe geprobeerd hebt.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Belinda huyzer
  Belinda huyzer (26 Februari 2018 om 20:38)

  Mag ik l-theanine samen met omeprazol nemen ?

  Reageren
 • Anne

  Dag Helene

  U vroeg om meer informatie aan mij.
  Ik ben depressief en pieker ontzettend veel!!Gek word ik ervan
  Ik wil geen anti depressiva.
  St Jans kruid heb ik geprobeerd..safraan..valdisper...magnesium...druppels van Dr Vogel..lto3..hennep..niet deed z'n werk.
  Dus ik ben zoekende. Vandaar de theanine.
  Heeft u mischien nog verder advies??
  Morgen begin ik met de theanine.Maar als deze b niet werkt...wat dan??

  Mvg Anne

  Reageren
 • Tascha

  Hallo ik heb een vraagje wat ik het beste kan gaan gebruiken tegen ontwenningsverschijnselen om het wat dragelijker te maken heb 2.5mnd morfine en mirtazepine geslikt en nu al 6 dagen niks. Ik heb gehoord theatine kan verlichten klopt dat?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   L-theanine zou kunnen maar een beter resultaat geeft de meliocan cbd druppel. Deze zorgen voor goede ontspanning en hier hebben we zeer goede resultaten mee.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Lil Kuhar
  Lil Kuhar (8 april 2018 om 08:30)

  is l theanine ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Dit middel is prima te gebruiken voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • gerda

  ik ben op advies van mijn arts van 75mg sertraine naar 50mg gaan slikken en nu na 1maand nog veel last van bijwerkingen ,vooral s,morgens ,zoals akelijk wakker worden erg transpireren suf en slaperig overdag wat mag ik daar het beste voor nemen? bedankt gerda

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Gerda,

   Dit is echt een bijwerking van het geneesmiddel dus helemaal weg krijgen lukt niet zo makkelijk. Er zijn wel vervangende middelen maar dan hebben we meer informatie nodig om een goed advies te kunnen geven. Het beste zou zijn om naar een meseloog te gaan en je te laten doormeten om te zien waar je wat kunt bijsturen.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • anne gybels
  anne gybels (22 Mei 2018 om 19:43)

  beste,

  Zou ik dit produkt L-theanine kunnen combineren met pea plex, een natuurlijke pijnstiller...

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag dit middel kan prima samen gecombineerd worden.

   Met vriendelijke groet,
   Helene Melis
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • wendy

  mag theanine gebruikt worden samen met concerta? alvast bedankt

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Wendy,

   Dit moet je niet samen gebruiken. Als je l-theanine in 200mg gebruikt en 2x daags dan heb je concerta niet ernaast nodig.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Maris

  Voor ons 5,5 jarig zoontje (adhd) heb ik net de L-theanine 200mg van Lamberts aangeschaft bij u in de zaak. Ik las in de eerdere reacties hierboven dat u adviseert om 2x daags een tablet in te nemen. Geldt dit ook voor deze leeftijd? Alvast bedankt.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Als de klachten behoorlijk zijn dan ook op deze leeftijd 1 tablet in de morgen en 1 tablet in de avond. Met 1 kan het zijn dat het niet genoeg is maar kun je altijd uitproberen. Ik zou beginnen met 2 per dag en als je merkt dat het beter gaat kun je altijd kijken of 1 hetzelfde effect geeft.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
   • Maris

    Goedemorgen Helene,
    Na aanleiding van u antwoord heb ik alsnog een vraag. Ons zoontje 5,5 jaar krijgt sinds een paar dagen 1 tablet. We merken dat hij rustiger Is, de volgende ochtend is hij erg prikkelbaar, opstandig en moe. Ik had gelezen dat als de dosis te hoog is je er prikkelbaar kan worden. Klopt dit, en wat zou je ons adviseren?

    Reageren
    • Broeders Gezondheidswinkel

     Goedemorgen,

     De prikkelbaarheid kan niet van het gebruik van de L-theanine komen, dus ik zou die gewoon 2 maal daags blijven geven. Tegen de prikkelbaarheid zou je de korrels tegen boosheid van Balance Pharma kunnen geven en die werken energetisch, zie https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/hfp049-lostlaten-van-boosheid-flowerplex?sqr=balance%20pharma%20booshei&.

     Met vriendelijke groet,

     Hélène Melis

     Broeders Gezondheidswinkel
     Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
     T 0162-453223 F 0162-434738
     www.broedersgezondheidswinkel.nl

     Reageren
 • mm

  Hallo. kan Gaba samen gebruikt worden met ashwagandha? dat neem ik al een maandje ongeveer samen. Van gaba(vitakruid) 500mg en van de ashgawandha (nowfoods) 2 capsules.
  Ik vraag dit omdat ik gisteren voor het eerst hele warme tintelingen in het hoofd/gezicht en hals kreeg. werd een beetje bang van dat rare nare gevoel.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Dit zijn beide producten die als neurotransmitter gebruikt worden. Wanneer GABA gebruikt wordt met middelen die vergelijkbare effecten hebben, dient rekening gehouden te worden dat het effect van GABA versterkt kan worden. Dus het kan zijn dat het te veel is bij elkaar voor u. Mijn advies is om een week de gaba te gebruiken en daarna een week de ashwagandha (los van elkaar ) en dan kijken hoe u hier op reageert.


   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • MM

  Werkt L-theanine ook beter , dan Gaba en Ashwagandha? (gejaagd,paniek en angst aanvallen/slecht in kunnen slapen en doorslapen/ druk in het hoofd ,gaat constant door./slecht kunnen concentreren en dingen onthouden etc Wat zou u mij adviseren wat het beste zou werken ? mvg

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Ik zou voor deze klachten l-theanine doen in combinatie met saffraan. Dit werkt het beste voor deze klachten.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Kb

  Goedenavond,
  Afgelopen vrijdag heb ik 1 pilletje st janskruid genomen maar daarna teveel gelezen op internet dus durf niet meer te nemen.
  Nu wil ik graag l-teanine gaan proberen. Voornamelijk om de stroom aan negatieve gedachten en de onrust in mijn hoofd te stoppen of iig wat meer de baas te kunnen. Daarnaast ook tegen angst/piekergedachten.

  Kan dit? Is dit niet te kort op elkaar?
  Ivm wisselwerking van st janskruid..

  Ook ben ik benieuwd hoe het zit met je serotonine niveau. Stel dat deze bij mij niet zo heel laag is en ik ga teanine gebruiken, kan dit dan kwaad? Ivm serotonine vergiftiging.. of mag je ervan uit gaan dat bij dit soort klachten je serotonine niveau sowieso laag is? Zoiets is zeker niet te testen?

  Alvast hartelijk bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen!

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   De werking van st.janskruid werkt zeer goed en heeft alleen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen. Het product kent geen contra indicaties, alleen bij zwangerschap en borstvoeding niet te gebruiken. Hier zijn al jaren zeer goede resultaten mee.
   Verder kun je geen teveel aan l-theanine innemen in gewone doseringen en je kunt dit ook gewoon gelijk in gaan nemen zonder problemen!

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • A

  Hallo,

  Ik heb een vraag, last van paniek/angst de hele dag door.. nu heb ik valdispert en nervovit geprobeerd maar voor mij niet werkzaam. Na wat zoeken kwam ik veel positieve verhalen tegen over L-theanine. Tegen angst/paniek zou het zeer posotief zijn. Graag wil ik dit natuurlijk gaan proberen, naast de afspraken bij de psychosomatische fysio. Welke en waar kan ik het beste aaschaffen? Zonder iets van magnesiumstearaat o.i.d erin las ik? En kan ik dit gewoon naast mn strumazol innemen? Ik hoop het. Alvast dank. M.v.g.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Wij hebben de beste werking met de lamberts l-theanine omdat deze slow released werkt. De tablet is 200mg en je neemt er 2 per dag.
   Verder kun je dit gewoon innemen naast u medicatie. Bij lamberts zit er wel magnesiumstearaat in maar dat is om een tablet bij elkaar te drukken. Wil je zonder dan is vitals l-theanine een vervanger.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Lieve

  Beste,

  mijn dochter van 12 heeft moeite met zich te concentreren tijdens het studeren. Welke dosis l-theanine zou ik haar mogen geven?

  mvg,
  Lieve

  Reageren
 • Karin

  Beste

  Ik heb last van spanningshoofdpijn. Medicatie geeft bij mij geen verlichting, ook reageer ik gevoelig op valium etc. Is l theanine hiervoor geschikt? Werkt dit direct en mag je dit langere
  tijd gebruiken? Is dit voldoende of raad u een ander product hierbij aan? Wat is het beste tijdstip van inname?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Bij spanningshoofdpijn kan l-theanine zeker verlichting geven. Dit zou ik wel aanvullen met liposomale magnesium met vitamine b erin. Beide middelen zijn langer prima te gebruiken en mocht dit niet voldoende zijn dan aanvullen met homeopathie gelsemium d6 als de hoofdpijn vanuit de nek komt.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Jacky

  Beste Helene,

  Ik gebruik al 10 jaar Lorazepam 3xdaags 2mg met alle gevolgen van dien.
  ben het nu aan het afbouwen en neem nu 1.25-1.25-1.00mg.
  Helaas kom ik niet verder omdat de klachten te heftig worden.
  Ik slik ook promocard(vaatverwijder)
  nifedepine(bloedrukverlager en vaatverwijder)
  grepid(bloedverdunner)
  nu las ik de voordelen van L-thanine,dat het een gelijkwaardige werking heeft als een benzodiazepine
  zou ik dit kunnen gebruiken om te stabiliseren en werder af te bouwen.
  of iets anders wat mij zou kunnen helpen.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Beste Jacky,

   Theanine is inderdaad een mooi middel om het af te bouwen. Alleen is het aan te raden om heel laag gedoseerd te beginnen. Je zou kunnen beginnen met het drinken van groene thee omdat hier van nature theanine in zit, in een lage dosering en dit geleidelijk opbouwen. Als dit goed gaat, zou je na ongeveer één of twee weken kunnen overstappen op een tablet theanine. De Lamberts theanine 20 mg is een hele goede. Je kunt dan het best met een halve tablet beginnen. Let er wel op dat je deze dan wel een half uur voor de maaltijd inneemt, dat is voor de opname het beste. Als dit goed gaat kun je overstappen naar een hele tablet per dag. Deze kun je dan wel tegelijk met de maaltijd nemen zoals op de verpakking staat. Voel goed wat het telkens met je doet. Als het te sterk voelt, dan doe je gewoon weer een stapje terug in dosering.
   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Ineke

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Jacky

  Dank je wel voor de snelle reactie,
  Ik kan theanine dus naast mijn medicatie innemen?
  Ik slik ook magnesium,visolie,zink, vit b-complex en een combi knoflook-meidoorn-maratak en soms een vit C...vergeet dit erbij te vermelden

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Het kan dus maar dan heel voorzichtig en langzaam opbouwen. De andere supplementen maken niets uit.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Sabia

  Ik ben sinds kort L-theanine gaan gebruiken en heb hier veel baat bij. Een familielid wil het nu ook gaan gebruiken maar zij slikt bèta blokkers, kan zij zonder problemen L-theanine erbij nemen?

  Reageren
 • Carolien

  Hallo,

  Ik ben voor de 2e keer antidepressiva aan het afbouwen. Nu via taperingsstrips paroxetine waarbij ik in 2 maanden af ga bouwen van 10 mg naar 0. Ik slik ook euthyrox voor mn schildklier ik heb Hashimoto. De vorige keer met afbouwen ben ik heel ziek geweest, waar ik het meest bang voor ben naast de schokjes en nekpijn is dat ik niet meer kan slapen. Heeft u een tip wat ik eventueel kan nemen om iets vd ontrekkings klachten tegen te gaan. Las goede dingen over l theine maar dat mag niet in combinatie met de paroxetine. Ik hoor graag van u, alvast bedankt.

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   U zou het kunnen proberen met saffraan. Dit middel mag wel gecombineerd worden met u middelen. Eventueel combineren met heneplex. (dit moet u wel voorzichtig uitproberen want dit kan goed gaan maar soms hebben mensen daar ook een verkeerde werking op)
   HGP013 Relax is ook een goed middel en dit kan naast de medicatie

   - Verzamelnaam: Gemmoplex

   Samenstelling:
   Avenasativa 1DH
   Betula verrucosa gemmo 1DH
   Chamomilla 1DH
   Coffea cruda
   Epiphyse
   Ficus carica gemmo 1DH
   Gelsemium
   Gentianalutea 1DH
   Humulus lupulus 1DH
   Hypericum perforatum 1DH
   Hypophyse
   Ignatoa amara
   Lepodolite
   Lithium
   Ribes nigrum gemmo 1DH
   Tilia tomentosa gemmo 1DH
   Zincum valerianicum

   Specifieke indicaties:
   Stress; nervositeit; angst; opwinding; depressie; hyperactiviteit; opgejaagdheid; palpitaties door nervositeit; nerveuze maagklachten; spastisch colon.

   Met vriendelijke groet,

   Helene

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Mirke

  Ik gebruik Deanxit 10mg/0,5 mg voor chronische pijn en spierspanning (spasmofilie/ tendinose/ artrose) maar ben bang voor de nevenwerkingen en gewenning.. Kan ik dit vervangen door een natuurlijker middel?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag,

   Ik weet niet hoe lang u dit gebruikt maar als u dit al lang gebruikt is de vraag of u zomaar zonder kunt. Er zijn verschillende middelen die mogelijk zijn maar ik zou dan meer informatie nodig hebben om een advies te kunnen geven.

   Met vriendelijke groet,
   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Frank

  Goedendag,

  Ik slik sinds kort 200 mg L-Theanine. Tezamen met 100 mg magnesium en een visolie capsule slik ik dit 's morgen op nuchtere maag.
  Ik merk de positieve effecten van de L-theanine (focus, ontspanning, stressbestendigheid, zelfs socialer en meer zelfvertrouwen)
  Echter de laatste tijd heb ik 's nachts nogal wat last van wat hartkloppingen/overslaan. slaap dan ook niet..
  Via de huisarts een ECG laten maken en bloeddruk laten meten evenals de bloedwaardes. Dit alles gaf geen aanleiding tot verder onderzoek gelukkig.
  Toch maar een tijdje gestopt met L-Theanine en hartkloppingen leken wat minder te worden.
  Gisteren weer 200 mg op de ochtend genomen en vannacht wel weer wat last.
  Kunnen de nachtelijke klachten een bijwerking van L Theanine zijn ?
  Is het misschien verstandig om voor het slapen dan ook 200 mg L Theanine te nemen ?

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag ik zou inderdaad de l-theanine ook in de avond nemen en eventueel combineren met ashwagandha of maretak in combinatie met meidoorn.( Speciaal voor hartkloppingen)
   Het is geen gebruikelijke bijwerking maar wat belangrijk is goed luisteren naar u eigen lichaam. Ik hoop dat als u er 1 in de avond pakt dat de klachten ook al minder worden.

   Met vriendelijke groet,
   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
 • Amine

  Hallo, ik ben vorige week gestopt met lorazepam omdat ik een lichte psychose had. Ik had te veel bijwerkingen van het spul. Ik wil geen andere medicatie slikken. Kan ik l theanine icm gaba innemen en zal het helpen om de chaos in mijn hoofd te stabiliseren?
  Alvast bedankt voor uw antwoord

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedendag u kunt dit zeker samen proberen.
   GABA fungeert als neurotransmitter die de prikkeloverdracht van het centrale zenuwstelsel reguleert. Neurotransmitters brengen in de hersenen boodschappen over door te hechten aan receptoren. In de hersenen hecht GABA zich aan receptoren van zenuwcellen en remt hiermee hun activiteit. Op deze manier oefent GABA een rustgevende werking uit.

   Een tekort aan GABA kan verschillende onrustgevoelens veroorzaken. Naast serotonine en glutamaat is GABA één van de neurotransmitters die onrustgevoelens reguleert. Onrustgevoelens kunnen worden veroorzaakt door een directe dreiging, maar kan ook een symptoom zijn voortkomend uit stresssituaties. Vele lichamelijke verschijnselen kunnen duiden op innerlijke onrust. De hartslag, bloeddruk, gelaatskleur, mate van transpireren en de spijsvertering zijn belangrijke graadmeters hiervoor.
   20% van de mensen reageren gevoeliger op omgevingsprikkels. Genetische aanleg kan hierbij een rol spelen. Ook bij een ingrijpende gebeurtenis kunnen klachten gedurende een groot deel van het leven blijven bestaan en tot problemen leiden. GABA kan dan helpen bij het ontspannen en tot rust komen van het lichaam.

   Vitamine B1 is belangrijk voor een goede werking van GABA. Bij tekorten van deze vitamine kunnen de verschijnselen van een GABA tekort verergeren. Alcohol remt de binding van GABA aan zenuwreceptoren waardoor bij overmatig alcoholgebruik onrustgevoelens kunnen optreden.

   Uit een Japanse studie uit 2006 bleek dat 100 mg GABA de alfa-golven in de hersenen verhoogt. Dit type hersengolven zijn kenmerkend voor een ontspannen lichamelijke en geestelijke conditie die met een heldere geestegesteldheid gepaard gaat. Hetzelfde effect wordt gezien bij het gebruik van L-theanine maar omdat het effect van L-theanine voortkomt via een verhoging van GABA is het directe effect van GABA krachtiger.

   Wanneer GABA gebruikt wordt met middelen die vergelijkbare effecten hebben, dient rekening gehouden te worden dat het effect van GABA versterkt kan worden. Middelen met een vergelijkbare werkingen zijn alcohol, GABAerge geneesmiddelen zoals anti-epileptica, barbituraten en benzodiazepinen en neuroactieve steroïden. Verder vergroten GABA transport blokkers de effecten van GABA doordat zij de heropname van GABA tegengaan. In tegenstelling hiermee, kunnen GABA receptor antagonisten en calciumkanaalblokkers de werking van GABA juist tegenwerken.

   Kruiden met een GABAerge werking zijn 5-HTP, hop (Humulus lupulus), kava (Piper methysticum), citroenmelisse (Melissa officinalis), passiebloem (Passiflora spp.) en valeriaan (Valeriana officinalis). Deze kruiden kunnen in theorie het effect van GABA vergroten. Echter, het is niet duidelijk of dit daadwerkelijk gebeurt.

   Met vriendelijke groet,
   Helene
   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel