Invloed van zomertijd op biologische klok groter dan gedacht

Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Ludwig-Maximilians-Universität in München hebben aangetoond dat de zomertijd een langdurig en behoorlijk groot effect heeft op onze biologische klok.

De basis van het onderzoek is een online vragenlijst naar slaapgedrag, die door meer dan 50.000 mensen uit de hele wereld is ingevuld. Met deze vragenlijst wilden de onderzoekers achterhalen wat de verdeling is tussen avondmensen en ochtendmensen. Bij het analyseren van de verzamelde data bleek echter verrassend dat het slaappatroon ernstig verstoord raakt tijdens de zomertijd.

Is uw slaappatroon ook verstoord? Gebruik dan dagelijks Recovery Power. De hoog gedoseerde vitamine B12 in de Recovery Power helpt snel bij vermoeidheid.

Intern ritme

Het menselijk lichaam heeft een eigen dagritme, ook wel de biologische klok genoemd, dat ongeveer 24 uur bestrijkt. Dit zogenaamde circadiane (dagrond) ritme stuurt onder andere de slaap aan. Maar omdat dit ritme niet precies 24 uur duurt, moet het steeds bijgesteld worden.

Dat gebeurt voornamelijk via licht. Tijdens de wintertijd (de normale tijd) loopt ons interne ritme ongeveer gelijk met de licht-/donkercyclus. Maar tijdens de zomertijd is dit niet het geval: ons interne ritme past zich in die periode niet aan. Daardoor slapen we minder en neemt wellicht de kwaliteit van onze slaap af in de zomermaanden.

Bent u van uw ritme af? Heeft u last van vermoeidheid en stress en kunt u ook wel wat extra energie gebruiken? Voorkom dit gevoel en gebruik dagelijks Recovery Power. De hoog gedoseerde vitamine B12 in de Recovery Power helpt snel bij vermoeidheid.

Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel