Erectieproblemen? Hoe u weer spontaniteit in uw seksleven krijgt.

Voor een erectie is tevoren opwinding nodig. Opwinding ontstaat door prikkeling van onze zintuigen (zoals ogen, gehoor, neus en tastzin).

Door prikkeling van onze zintuigen (bijvoorbeeld iets zien of voelen) en met bepaalde gedachten en verlangens in het hoofd, worden er via zenuwbanen uit de hersenen signalen naar de onderbuik overgebracht.

Hierdoor worden zogenaamde gladde spiercellen in de wand van de bloedvaten van de zwellichamen slapper waardoor de bloedvaten in de penis zich verwijden en de zwellichamen zich met bloed kunnen vullen.

De penis wordt hierdoor dikker en langer en komt overeind. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat bloed uit de penis wegloopt. Om te voorkomen dat de erectie inzakt (de zwellichamen lopen weer leeg) moeten er zenuwprikkels blijven bestaan.

Deze prikkels krijgt men tijdens het vrijen. Op dat hele proces van erectie krijgen heeft het mannelijk geslachtshormoon testosteron invloed. Het moet in voldoende mate in het bloed aanwezig zijn. Ook de mate van zin hebben in seks (en het libido) is in zekere mate van testosteron afhankelijk.

Men spreekt van een erectiele disfunctie ofwel erectiestoornis wanneer de penis onvoldoende stijf wordt of de stijfheid voor seksuele activiteit te kort duurt.

Mogelijke oorzaken van erectiestoornissen:

  • Leeftijd
  • Verstopte bloedvaten
  • Suikerziekte
  • Roken, alcohol en drugs
  • Het gebruik van bepaalde medicijnen
  • HIV en AIDS
  • Ziekte van hersenen of zenuwbanen
  • Behandeling van prostaatkanker
  • Psychologische oorzaken
  • Afwijking van de penis zelf

Mogelijke behandelingen

Alvorens met geneesmiddelen of een andere behandeling te beginnen, is het verstandig eerst uitvoerig met uw (huis)arts en uw partner over uw problemen te praten. Uw arts ziet nou eenmaal meer patiënten met dergelijke problemen, zodat hij uw problemen in de juiste proporties kan zien.

Dit kan u helpen hier mee om te gaan. In bepaalde gevallen zal de (huis)arts u aanraden advies in te winnen bij een arts of psycholoog, die gespecialiseerd is in de seksuologie. In een aantal gevallen zal helemaal geen behandeling nodig zijn.
In gevallen waarbij het bovenstaande niet voldoende is, kan nog heel wat gedaan worden. Bij mannen die verder goed gezond zijn is het mogelijk om een prothese geïmplanteerd te krijgen in de penis en zijn er hulpmiddelen als de penisring en de vacuümpomp. Daarnaast is een behandeling met medicijnen mogelijk.

De bekende erectie geneesmiddelen moeten een half uur van te voren worden ingenomen om effect te krijgen. De natuurlijke middelen in Prelox® werken langzamer, maar gestaag.

Dagelijkse inname zorgt in de loop van een aantal weken voor het herstel van een natuurlijke erectie. Door deze mildere werking is de psychische druk om te presteren minder en blijft de spontaniteit in de relatie behouden.

Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel