10 Tips om rimpels te voorkomen!

Hoe kun je bestaande rimpels verminderen en nieuwe rimpelvorming voorkomen? Met deze tips leer je rimpelvorming op een natuurlijke manier te voorkomen en verminderen.

De 10 Tips van Broeders Gezondheidswinkel:

1: Wees gelukkig
Volgens onderzoekers kan een gelukkige relatie en een optimistische, relaxte kijk op het leven je gezicht jong houden. En als je lekker in je vel zit, maak je je natuurlijk ook niet zo snel druk om je velletje!

2: Gebruik een goede rimpelcreme
Een goede rimpelcrème bevochtigt je huid en bevat ingrediënten zoals antioxidanten en Co-enzym Q10. Een voorbeeld van een rimpelcrème die Co-enzym Q10 bevat is Snake Venom. Het bevat de combinatie van het slangengif van de groefkopadder met collageen, elastine, retinol en Q-10. Klinische testen maken duidelijk dat het veilig gedoseerde slangengif de uitdrukkingslijnen in je gezicht en hals vermindert door de spiersamentrekkingen tegen te werken. Zo krijgt je huid de rust die nodig is om de weefsels optimaal te laten regenereren.

3: Droog je huid niet uit
Was je huid niet met agressieve gezichtscleansers. Dit ontdoet je huid van zijn natuurlijke olieën, waardoor je huid gevoeliger wordt en makkelijker beschadigd raakt. Als je huid goed bevochtigd is, zullen bestaande rimpels en fijne lijntjes ook minder opvallen.

4: Exfolieer je huid
Een harde scrub beschadigt je huid dus. Gebruik liever een mild exfoliërend gezichtsmasker of een milde scrub zoals rietsuiker. Fruitmaskers en rietsuiker bevatten AHA-fruitzuren, die oude, dode huidcellen verwijderen en de aanmaak van nieuwe, jong-uitziende cellen stimuleren. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageen, met als gevolg minder rimpels.

5: Raak je huid zo min mogelijk aan
Zo voorkom je niet alleen de verspreiding van bacterieën en dus puistjes, maar beschadig je ook je huidcellen niet. Om diezelfde reden kun je beter ook geen agressieve scrub met bijvoorbeeld gemalen abrikozenpitten gebruiken, want hoe meer huidbeschadiging, hoe meer rimpels.

6: Eet je rimpels weg met goede vetten
Hier bedoelen we natuurlijk niet gefrituurde voeding, maar echte gezonde vetten, zoals omega 3 vetzuren. Deze zitten voornamelijk in lijnzaadolie en vis. Visolie raden we niet aan: omdat we vegetariër zijn en omdat visolie vol zit met kwik en andere troep. Veel beter én vegetarisch is algenolie (daar halen vissen ook hun omega 3 vandaan). Veel mensen merken al na twee weken dat hun huid minder droog is en rimpels minder diep lijken na regelmatig gebruik van omega 3 vetzuren.

7: Eet je rimpels weg met antioxidanten
Wanneer UV stralen je huid binnendringen, creëren ze vrije radicalen, die schade aanrichten aan gezonde cellen, en op termijn dus rimpels veroorzaken. Antixodidanten helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Diezelfde antioxidanten kun je dus ook van binnenuit laten werken. Drink veel rooibos thee. Alom bekende antioxidantenbommen zijn bosbessen, maar een portie pruimen van 100 gram bevat nog meer antioxidanten! Goed nieuws is wel dat pure chocolade bevat ook erg veel antioxidanten.

8: Slaap op je rug
Goed en lekker diep slapen is heerlijk en natuurlijk goed voor je huid, maar als je op je zij of buik ligt, is je gezicht tegen het kussen aangedrukt. Dat kan ook weer tot ‘gebruiksrimpels’ leiden. Het kan in het begin moeilijk zijn, zeker als je het niet gewend was. Maar hou vol en je houdt er een minder gerimpelde huid aan over. Door op je zij te slapen kun je ook zo’n vervelende rimpel tussen je borsten ontwikkelen.

9: Een natuurlijke botoxbehandeling
Waar zitten je rimpels? Precies ja, op de plekken waar je je gezichtsspieren het meeste gebruikt. Pak een spiegel en let goed op hoe je je gezicht beweegt terwijl je praat. Moet je echt zo diep fronsen of je wenkbrauwen ophalen om je emoties weer te geven? Beheers je gezichtsuitdrukkingen en leer jezelf aan om je emoties uit te drukken zonder je gezichtsspieren overmatig te gebruiken. Zo geef je jezelf een natuurlijke botoxbehandeling.

10: Bescherm jezelf tegen de zon
Rimpels worden voor 90% veroorzaakt door UV-straling. Kijk maar naar het verschil tussen je huid onder je arm en de huid boven. De huid onder je arm is veel zachter, gewoon omdat het minder in contact komt met de zon. UVA-straling is de belangrijkste boosdoener bij rimpels en dat gaat vrolijk door de wolken heen.

Kies voor een crème waar zink- en/of titaniumdioxide in zit. Crèmes met chemische zonnefilters moet je om de twee uur opnieuw insmeren, maar zink- en titaniumdioxide zijn veel stabieler en blijven langer zitten. Nog beter: kies voor een minerale foundation! Die is gemaakt op basis van zink- en titaniumdioxide, is natuurlijk en beschermt je de hele dag door.

Wilt u meer informatie over het voorkomen van rimpels? U kunt altijd uw vraag stellen voor een vakkundig antwoord.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel