Recept: Zelfgemaakte paprikaketchup

Recept: Zelfgemaakte paprikaketchup

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Hier kan een ketchup uit de winkel niet tegenop! Door te spelen met de ingrediënten, kun je deze verse paprikaketchup volledige naar eigen smaken maken.  Ik wil zelfgemaakte paprikaketchup maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 1 eetlepel olie
  • 3 gegrilde rode paprika’s, in stukken (ca. 1½ uur in de oven op 150 graden met scheutje olijfolie, daarna het velletje eraf halen. Of neem gegrilde paprika’s uit een pot*)
  • 1 grote rode paprika, zaadlijst eruit en in stukken
  • 2 tomaten, in stukken
  • ½ rode chilipeper, zaadjes eruit en kleingesneden
  • 25 ml witte wijnazijn
  • 1theelepel mosterd
  • 1 theelepel oregano
  • stukje verse gember, geraspt
  • 2 kruidnagels
  • snufje kaneel

(voor 10 personen)

Hoe kan ik zelfgemaakte paprikaketchup maken?

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

  1. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de bleekselderij in de olie.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 1 uur sudderen. Roer af en toe door. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te branden.
  3. Laat afkoelen en pureer daarna met de staafmixer tot een egale massa. Bewaar de ketchup in een gesteriliseerde fles of pot.

Tip

* Als je paprika's uit een potje gebruikt, wordt de saus wat zuurder. Voor het beste resultaat rooster je zelf de paprika! In kant-en-klare ketchup zit vrijwel altijd suiker of agavesiroop. Deze paprikaketchup is wat rinser, omdat er geen suiker inzit. Vinden jij of je kinderen dit niet lekker, voeg dan wat honing of kokosbloesemsuiker toe.

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing