Veilig de zon in doe je zo!

Veilig de zon in doe je zo!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Nu de zon weer steeds vaker begint te schijnen, zoeken mensen massaal de terrassen en stranden op. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een middagje genieten van de zon? We weten allemaal dat te lang en te vaak zonnen slecht is voor je huid. Toch ga je niet heel de zomer binnen zitten. Hoe kun je je huid het beste beschermen tegen de krachtige Uv-stralen? Hoe lang je onbeschermd in de zon kunt zitten is voor iedereen verschillend. Mensen met een zeer lichte of lichte huid verbranden sneller dan mensen met een wat donkerdere huid. Het is belangrijk om te voorkomen dat je verbrandt in de zon. Verbranden kan zorgen voor veroudering van de huid (denk aan rimpels en pigmentvlekken) en op lange termijn kan het zelfs leiden tot huidkanker. De zon is tussen 12.00 en 15.00 uur het krachtigst. Je doet er verstandig aan om de zon op dat tijdstip te mijden.

Zonnebrandcrème

De beste manier om je te beschermen tegen de zon is door jezelf in te smeren met een goede zonnebrandcrème. De zonnebrand van Bloem is een voorbeeld van een goede bescherming. Zonnebrandcrème heeft een bepaalde beschermingsfactor die varieert per product. Sommige crèmes hebben een factor van 30 of meer, andere producten 15-20. Mensen met een lichte huid doen er verstandig aan om zich met een wat hogere factor in te smeren.

Insmeer tips

Smeer je huid een half uur voordat je de zon ingaat in. Zo kan het product goed intrekken. Herhaal dit om de twee uur en gebruik voldoende crème. We raden je ook aan om je opnieuw in te smeren als je het water in bent geweest. Daarnaast is het belangrijk dat je alle delen van je huid die in aanraking komen met de zon insmeert. Vergeet bijvoorbeeld ook je lippen niet. Zelfs in de schaduw kun je verbranden dus onder de parasol moet je je ook insmeren.

Zonneallergie

Sommige mensen lijden aan een zonneallergie. Bij die mensen reageert hun huid heftig op uv-straling. Zij kunnen jeukende bultjes, blaasjes, rode plekken en zwellingen krijgen. De reacties gaan meestal na zeven tot tien dagen vanzelf weg, maar dit is natuurlijk heel vervelend. Urtizon korrels kunnen dan een oplossing zijn. Dit is een homeopathisch geneesmiddel dat helpt bij een overmatige gevoeligheid voor zonlicht. Ben je een fanatieke zonaanbidder dan is het, naast jezelf goed insmeren, ook verstandig om Solgar Advanced Carotenoïd Complex te slikken. Dit zijn supplementen die je huid beschermen tegen de zon. Zoals eerder gezegd kan verbranding op lange termijn leiden tot huidkanker. De carotenoïden die in de in softgels zitten verlagen het risico hierop.  

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met je gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing