Voorjaarsmoeheid...wat is dat nu precies?

U kent het wel, futloos, behoefte aan extra slaap en nergens zin in hebben. Dit is een typisch geval van voorjaarsmoeheid. Wat dit precies inhoudt en waar het door komt, leest u in dit blogartikel.

Voorjaarsmoeheid ontstaat door een groot gebrek aan vitamine, mineralen, beweging en buitenactiviteiten. Niet aan het gebrek aan daglicht, zoals veel mensen denken. De voornaamste klachten zijn: Een grote behoefte aan extra slaap, grote vermoeidheid, depressief zijn en nergens zin in hebben. Ondanks dat we meer slapen blijven we ons moe en energieloos voelen. Maar hoe komt dit nou precies?

Hoe komt het?

De belangrijkste reden van voorjaarsmoeheid is gebrek aan beweging. In de zomer barsten we van de energie en we bewegen veel. We zoeken de zon op, zijn buiten en voelen ons goed. In de wintertijd komt de lichamelijke activiteiten vrijwel in zijn geheel stil te vallen!

Door te bewegen voelen we ons goed.

Door vaak en veel te bewegen, zetten we onze bloedsomloop in werking. Zodra de bloedsomloop flink stroomt, circuleert er voldoende zuurstof naar al onze organen en hersenen.

Door onze hersenen regelmatig van verse zuurstof te voorzien, voelen we ons goed! Het gevoel wat u in de zomer heeft. Elke dag met een absoluut minimum van een half uur stevig bewegen, doet wonderen voor ons algehele welzijn!

Ontstaan en oorzaak van voorjaarsmoeheid: gebrek aan vitamine en mineralen. Vroeger was het heel gebruikelijk dat voedsel in de herfst werd opgeslagen voor de winter. Opgeslagen voedsel verliest per dag veel vitamine en mineralen.

Zelfs nu, bevat ons voedsel tijdens de wintermaanden te weinig vitamine en mineralen. Vaak zijn groenten en fruit niet verkrijgbaar in de winter, of het aanbod van groente en fruit is te klein, of, nog veel erger, veel te duur. Dat gaat allemaal ten koste van onze gezondheid. Ongemerkt bouwen we een enorm tekort aan vitamines en mineralen op tijdens de wintermaanden.

De combinatie van het weinig bewegen en gebrek aan vitaminen en mineralen zijn funest voor onze gezondheid. Het resultaat hiervan: een vervelend gevoel van een allesomvattende en sterk overheersende vermoeidheid. We noemen dit voorjaarsmoeheid.

Hoe kom ik er vanaf?

U heeft nu kennis gemaakt met wat voorjaarsmoeheid precies inhoudt. Maar wat u natuurlijk liever weet, is hoe u er vanaf komt!
In ons volgende blogartikel geven we concrete tips voor het tegengaan van voorjaarsmoeheid.

Om u alvast een handje te helpen, alvast een eerste tip:

Voelt u zich ook zo vermoeid en futloos, dan kunt u wel wat extra vitaminen gebruiken. Probeer eens Depyrrol Plus. Dit voorziet het lichaam van de specifiek noodzakelijke extra mineralen en vitamines.

Als u nog vragen heeft over dit onderwerp of over de producten die worden behandeld in deze blog kunt u natuurlijk altijd uw vraag stellen. Plaats een reactie onder deze blog en u krijgt zo snel mogelijk antwoord!

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel