Bloem
Glutenvrije biologische bloem is in veel verschillende recepten een uitstekende vervanger van gluten houdend bloem!
Ingredienten
Maiszetmeel*, aardappelzetmeel*, rijstemeel*, verdikkingsmiddel: guarpitmeel*, maismeel*
*van biologische oorsprong
Voedingswaarden per 100 gram:
Energie: |
1381 kJ / 326 kcal |
Vet: |
0,3 gram |
waarvan verzadigd |
0,1 gram |
Koolhydraten |
74,9 gram |
waarvan suikers |
1,5 gram |
Voedingsvezels |
6,4 gram |
Eiwitten |
2,8 gram |
Zout |
0,03 gram |
Gebruik:
Bereiding deeg:
Een zakje droge gist (7g) of 30 gram verse gist in 440 ml handwarm water oplossen, daarna de bloem langzaam toevoegen. Optioneel: vervang het water door melk en voeg 30 gram suiker toe. Dit geeft een wat zoetere smaak en meer kleur aan het brood.
In de broodbakmachine:
Bovenstaand deeg bakken op het standaardprogramma (duurt ca. 3 uur)
In de oven:
Bovenstaand deeg 3-4 min. goed kneden en 20g zonnebloemolie toevoegen. Bakvorm (1000ml) invetten, deeg erin doen en afdekken met vochtige keukendoek of folie. 30-40 min. op een warme plek laten rijzen, folie/keukendoek verwijderen en deeg met water of koffiemelk bestrijken. 40 minuten afbakken op 180 °C (hetelucht) of 200°C (conventionele oven).
Koel, droog en goed afgesloten bewaren.
Fabrikant
Udea BV
Postbus 244
5460 AE Veghel