Biologische Hennepmeel is gemaakt van gemalen hennepzaden en heeft een lichte nootachtige smaak. Hennepmeel is glutenvrij, koolhydraatarm en bron van verschillende mineralen.
Ingredienten
100% Biologische Hennepmeel
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1680 kJ / 400 kcal
Vet 9 g
waarvan verzadigd 1 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suiker 2 g
Vezels 41 g
Eiwitten 33 g
Zout 0 g
Vitamine E 0,6 mg 5%*
Vitamine B1 0,9 mg 82%*
Vitamine B2 0,3 mg 21%*
Vitamine B3 5 mg 31%*
Vitamine B6 1 mg 71%*
Vitamine B11/B9 150 μg 75%*
Kalium 440 mg 22%*
Calcium 150 mg 19%*
Fosfor 1000 mg 143%*
Magnesium 470 mg 125%*
Ijzer 15 mg 107%*
Zink 7,2 mg 72%*
Koper 1,9 mg 190%*
Mangaan 9,7 mg 485%*
* RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).
Gebruik
Hennepmeel kan gebruikt worden voor bakken en
koken. Vervang 8-10% van het meel of bloem door hennepmeel. Ook te gebruiken voor het binden van soepen en sauzen.
Donker, afgesloten en koel bewaren.
Fabrikant
Mattisson BV
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein