Griepepidemie in ons land duurt voort

Griepepidemie

Momenteel hebben we in ons land nog steeds te kampen met een griepepidemie. Op zich niets vreemds, want ook in de afgelopen winters was er sprake van een griepepidemie. We spreken van een epidemie als meer dan 51 op 100.000 mensen zich bij de huisarts melden met verschijnselen en dat dan meer dan twee weken achter elkaar. Maar wat zijn de symptomen van griep en wat kunnen we ertegen doen?

Griep symptomen

Griep begint meestal met een geïrriteerde keel en verkoudheid. Als dit doorzet wordt het al snel gevolgd door de volgende klachten:

  • Koorts die binnen 12 uur kan oplopen tot 39 graden celsius of hoger
  • Koude rillingen
  • Kloppende hoofdpijn
  • Keelpijn
  • Spierpijn door het hele lichaam
  • Neusverkoudheid (een loopneus of juist een verstopte neus)
  • Droge hoest
  • Minder eetlust
  • Vermoeidheid en een slap gevoel

Meestal verdwijnen de klachten binnen een week vanzelf, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om de duur van de klachten te verlagen.

Homeopathie bij griep

Bij een reguliere behandeling van griep zal de dokter je vaak pijnstillers, neusdruppels of hoestmiddelen voorschrijven. Hier zitten een aantal nadelen aan. Zo worden de klachten meer onderdrukt dan genezen en heb je altijd meer van het medicijn nodig. De klachten kunnen later en eventueel op een andere plek terugkomen. Homeopathische middelen zorgen er juist voor dat de klachten opgelost worden. De middelen zijn natuurlijk en hebben geen bijwerkingen. Ze activeren het zelfgenezend vermogen van het lichaam en herstellen de natuurlijke balans.

Vitaminen

Om griep te voorkomen is het belangrijk om voldoende weerstand te hebben. Een goede weerstand zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Om je weerstand een steuntje in de rug te geven kun je wat extra vitaminen en mineralen slikken. Ons voedsel bevat namelijk niet altijd voldoende van deze belangrijke stoffen. Het slikken van bijvoorbeeld extra vitamine C kan geen kwaad en is daarom zeker aan te raden.

Griepalert

Wil je weten hoe het ervoor staat met de griep in ons land? Op griepalert.nl kun je per tweecijferige postcode zien hoeveel griepmeldingen er zijn. Daarnaast voorspelt de website ook het aantal griepgevallen voor de komende twee dagen.

Vragen over de griep?

Wilt u meer weten over de griep of over de natuurlijke producten die wij bij griep adviseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel