Voorkom botontkalking: Laat uw botdichtheid meten op 1 december

Botontkalking, ofwel osteoporose, is een botaandoening waarbij de sterkte van het botweefsel zodanig is verminderd dat al bij een geringe belasting een heup- of polsfractuur of inzakking van de rugwervels kan ontstaan. In Nederland krijgt 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 9 mannen boven de 55 jaar te maken met botontkalking; ondanks het feit dat in ons land relatief veel zuivel wordt geconsumeerd.

Het is voor iedereen interessant om eens de botdichtheid te laten meten, maar zeker voor mensen die horen tot een groep met verhoogd risico op botontkalking. Vrouwen in de overgang behoren tot de risicogroep, met name vrouwen die vroeg in de overgang zitten, ook wanneer botontkalking in de familie voorkomt, bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals corticosteroïden (bijvoorbeeld prednison), laxeermiddelen, bij weinig lichaamsbeweging, bij bepaalde aandoeningen zoals ziektes aan de schildklier, astma, reuma, diabetes, darm- en huidziekten. Ook wanneer men veel koffie of alcohol gebruikt of als de voeding niet optimaal is voor het in stand houden van stevige botten kan osteoporose ontstaan. Om te voorkomen dat men osteoporose krijgt is het van essentieel belang een vroegtijdige diagnose te stellen van de botgesteldheid.

Reserveren of meer informatie?

Op zaterdag 1 december aanstaande bent u in de gelegenheid om uw botdichtheid hier te laten meten bij tegen een gereduceerd tarief van € 35,00. Deze meting wordt gedaan met een ultrasoon apparaat dat op een snelle, veilige en betrouwbare manier een indicatie geeft van de botdichtheid. Indien de botmeting een verminderde botdichtheid aangeeft, dan kunnen adviezen worden verstrekt hoe de botconditie extra te ondersteunen. Ook kunt u terecht voor advies en behandeling tegen artrose en andere reumatische aandoeningen. Voor meer informatie of een reservering voor de meting kunt u bellen op 0162-453223 of mailen naar info@broedersgezondheidswinkel.nl.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
 • Á.Atrous

  Hebben jullie winkels is utrecht,? Zoja waar dan in utrecht.
  Met vriendelijke groet,
  A.Atrous

  Reageren
  • Broeders Gezondheidswinkel

   Goedemorgen,

   Nee, wij hebben geen winkel(s) in Utrecht, maar alleen in Oosterhout Noord-Brabant.

   Met vriendelijke groet,
   Wim Melis

   Broeders Gezondheidswinkel
   Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
   T 0162-453223 F 0162-434738
   www.broedersgezondheidswinkel.nl

   Reageren
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel