Betalen voor uitleg over uw medicijn? Bij Broeders krijgt u gratis advies!

Sinds 1 januari 2014 brengen apotheken geld in rekening voor een gesprekje bij de uitgifte van een nieuw medicijn. Apotheken zijn zelfs verplicht om dit gesprekje te voeren en de kosten bij u in rekening te brengen.

Betalen voor uitleg over uw medicijn

Apothekers mogen een bedrag van rond de 6 euro rekenen voor de uitgifte van een medicijn en zijn verplicht nog eens 6 euro te rekenen als het gaat om een medicijn dat voor de klant nieuw is of dat hij of zij langer dan twaalf maanden niet heeft gebruikt. U betaalt bij de apotheek dus 6 euro extra voor uitleg en advies omtrent uw gezondheid!

Advies wordt vrijwel nooit gegeven

Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat dit gesprekje vaak niet of gebrekkig plaats vind. De uitslag is zelfs schokkend te noemen. Van de 39 apothekers die de Consumentenbond bezocht, voldeed slechts één apotheek aan alle voorwaarden van het zogenoemde 'eerste-uitgiftegesprek'.

Gratis advies bij Broeders Gezondheidswinkel

Bij Broeders Gezondheidswinkel krijg je gratis en voor niets een advies over uw gezondheid en welke geneesmiddelen of vitamines of voedingssupplementen je daarvoor ‘natuurlijk’ kunt gebruiken’. Kom langs in onze fysieke winkel in Oosterhout, neem telefonisch contact met ons op via 0162-453223 of stuur een e-mail naar klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl.

« terug naar overzicht

Vraag & antwoord

Hier kunt u uw vraag stellen. Uitleg over de termijn waarbinnen vragen beantwoord worden.

Stel een vraag
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel