Afvallen met heel het gezin...… zo houd je het leuk!

Tip 1: ga voor gezond

Of u nu aan het afvallen bent of niet, gezond eten is voor heel het gezin goed. Vertel je gezin dat het tijd is om gezonder te gaan leven en niet zozeer gewicht te verliezen. Zeker kinderen zouden het idee kunnen krijgen dat dit ook voor hen nodig is. Speel dus in op het gezonde aspect en wat minder op het afvallen.

Tip 2: kies voor mager

Door bewust uw boodschappen te doen kunt u veel calorieën besparen, terwijl het gezin het waarschijnlijk niet eens in de gaten heeft. Kies bijvoorbeeld voor magere yoghurt, 30+ kaas en magere vleeswaren. Met deze kleine stappen kunt u veel bereiken zonder dat het gezin hier veel van merkt.

Tip 3: variatie, variatie, variatie

Wanneer u elke dag hetzelfde kookt is het geen wonder dat het hele gezin na een week stopt met de lijnpoging. Koop bijvoorbeeld eens een kookboek vol slanke én lekkere recepten en ga voor variatie. Zo wordt koken weer leuk en houdt u het zelf ook beter vol.

Tip 4: pas de porties aan

De meeste diëten gaan uit van bepaalde hoeveelheden voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld 75 gram pasta en 200 gram groente. Voor uw gezin gelden deze regels niet. Mannen mogen wat extra aardappelen of rijst, zelf neemt u wat meer groente of een bakje rauwkost.

Tip 5: zet geen pannen op tafel

Door uw pannen in de keuken te laten staan komt u niet in de verleiding om nog een keer op te scheppen. En gooi kliekjes meteen weg! Als er regelmatig eten in de pan achterblijft is dit een goed signaal dat u de hoeveelheden kunt minderen.

Tip 6: kies gezonde tussendoortjes

Als de kleinkinderen komen is het een vast moment: thee met koekjes en even bijpraten. Een bijzonder ritueel dat natuurlijk moet blijven, ook al doet u aan de lijn. Maar die koekjes hoeven geen koeken te zijn. Het is even wennen, maar met twee volkorenbiscuitjes is het net zo goed feest. Ook nog eens goed vanwege het ijzergehalte. Of u maakt een lekkere fruitsalade. Wedden dat die stukjes appel, peer en mandarijn de smaak vallen?

Om u te helpen bij het afvallen met heel uw gezin heeft Broeders Gezondheidswinkel tal van gezonde producten in onze webshop. Breng snel een bezoek aan onze webshop en laat u verrassen door ons assortiment. Klik hier om het overzicht te bekijken.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel