Vakantie en stress… hoe voorkom je dit?

Veel mensen hebben last van vakantiestress. Deze stress komt vaak voor omdat men te laat begint met de voorbereiding. Er zijn veel zaken die op het laatste moment worden geregeld: het inpakken van je koffers, vervoer naar het vliegveld regelen en je verzekering.  Volg onze tips om ervoor te zorgen dat je ontspannen op vakantie gaat.

Stress en vakantie

Veel mensen werken tot het laatste moment hard om met een ‘gerust gevoel’ op vakantie te kunnen gaan. Uiteindelijk zijn ze doodmoe. Hierdoor wordt hun weerstand laag waardoor je sneller vatbaar bent voor virussen. Een mogelijke verklaring hiervoor is: de stress vlak voor de vakantieperiode neemt vaak sterk toe. Daarom is een goede voorbereiding van je vakantie van groot belang om stress geen kans te geven.

Geef stress geen kans

Zorg dat je belangrijke zaken een aantal weken van te voren hebt geregeld. Het belangrijkste is je paspoort. Kijk of paspoort of ID kaart nog geldig is. Het duurt vaak even voordat je je nieuwe paspoort kunt ophalen bij het gemeentehuis. Maak ook meteen een kopie van je paspoort.

Begin een week voor vertrek met het inpakken van je koffer. Dit klinkt overdreven, maar je zult merken dat het rust geeft. Pak niet alles ineens in, maar leg elke dag wat spullen in je koffer. Zo hoef je je koffer niet in een keer in te pakken en is de kans dat je dingen vergeet een stuk kleiner.

Ga je op reis naar een verre bestemming en wil je liever geen planning maken? Zorg dan dat je in elk geval een hotel voor de eerste nacht hebt geboekt. Wanneer je een lange vliegreis achter de rug hebt en moe bent is het zeer vervelend om nog een hotel te zoeken in een drukke stad.

Bekijk voor vertrek of je goed verzekerd bent. Zo kom je tijdens de vakantie niet voor onverwachte kosten te staan. Maak een kopie van je verzekeringspasje. Wanneer je deze zaken op tijd hebt geregeld zorgt dit voor aanzienlijk minder stress voordat je op vakantie gaat.

Op reis met Broeders

In onze webshop vindt je allerlei producten die ervoor zorgen dat je uitgerust op vakantie gaat. Ook kun je hier 24 uur per dag voor al jouw reisproducten variërend van reispilletjes tot complete reissets.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

« terug naar overzicht
Uw vraag stellen
Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
Post your comment

Broeders Gezondheidswinkel